Žagalna linija z vertikalno tračno žago - ponudbe

Moderatorji: rzgajnardfemec

Odgovori
milko3
Prispevkov: 0
Pridružen: 02 Nov 2016, 12:15

Žagalna linija z vertikalno tračno žago - ponudbe

Odgovor Napisal/-a milko3 »

Ali sploh rabimo prilagati k vlogi 3 konkurenčne ponudbe za žagalno linijo z vertikalno tračno žago? Pod najvišjo priznano vrednost piše 350.000 EUR/linija in ne Ponudbe.

Prosim za jasno razlago glede tega.
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: Žagalna linija z vertikalno tračno žago - ponudbe

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

Ni potrebno prilagati treh ponudb v kolikor gre za žagalno linijo.

Usmeritve vlagateljem glede prilaganja ponudb pri uveljavljanju strojev ali opreme pred industrijske predelave lesa:
1. V primeru strojev ali opreme, kjer niso določeni razredi »od – do«, mora vlagatelj, ki želi uveljavljati stroj ali opremo, ki se po specifikaciji uvršča med posamezne razrede, k vlogi na javni razpis priložiti eno ponudbo. Vlagatelj v aplikaciji za vnos vlog iz šifranta izbere stroj ali opremo iz seznama, ki je glede na specifikacijo najbližje stroju ali opremi iz seznama. Upošteva se pravilo matematičnega zaokroževanja (pri 5, oz. polovični vrednosti se zaokroži navzgor).
2. Če v posamezni kategoriji strojev ali opreme, obstaja možnost »drugo«, potem vlagatelj predloži tri tržno primerljive pisne ponudbe. Pri izračunu višine upravičenih stroškov se upošteva vrednost ponudbe z najnižjo ceno. Ob tem je potrebno poudariti, da se možnost »drugo« nanaša na stroje in opremo, ki so pod oziroma nad vrednostmi specifikacij strojev in opreme, določene v seznamu (m, KW, ipd.).
3. V primeru, ko v seznamu, v posamezni kategoriji strojev ali opreme, ni kategorije »drugo«, vlagatelj pa predloži ponudbo za stroj ali opremo, ki je nad oziroma pod vrednostmi iz specifikacij, določenih v seznamu (m, KW, ipd.), velja, da se vlagatelju sredstev za ta namen ne odobri.
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”