Delitev sredstev in obveznosti

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Delitev sredstev in obveznosti

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Na terenu je primer, ko v okviru iste AS delujeta dve planini,vsaka ima svoj KMG-MID in tudi dejansko gre za dve fizično ločeni planini in tudi lastniki živali niso isti. Sedaj je potrebno vzpostaviti samo en KMG-MID in pojavlja se problem delitve sredstev - koliko bo posamezni planini pripadalo, problem odgovornosti v primeru negativnih odločb zaradi napak posamezne planine itd. Ali je možna kakšna boljša rešitev kot združitev v en KMG MID?
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Re: Delitev sredstev in obveznosti

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Ena agrarna skupnost je en subjekt, ki je lahko nosilec samo enega KMG, in ta agrarna skupnost je upravičenec do ukrepov ter tudi nosi obveznosti, ki izhajajo iz vlog oz. zahtevkov na zbirni vlogi, npr. upravne kazni, vračilo sredstev itd.

Delitev sredstev med uporabniki planin in AS je stvar medsebojnega dogovora.

V primeru, ko je nosilec agrarna skupnost, AKTRP znesek, ki se odvede kot akontacija dohodnine, izračuna za posameznega uporabnika planine (ki da živali na pašo na planino). Delež, ki pripada posameznemu uporabniku se izračuna sorazmerno glede na število GVŽ in število dni paše, prav tako pa se upošteva davčni status uporabnikov planine. Skupni znesek akontacije dohodnine pa se odvede prejemniku sredstev, to je agrarni skupnosti.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “PLANINE IN SKUPNI PAŠNIKI”