Nosilec KMG planine - mladi kmet in prijava na razpis 6.1

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Nosilec KMG planine - mladi kmet in prijava na razpis 6.1

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Ko je bilo treba na planinah vpisovati nove nosilce, so postajali nosilci KMG planina tudi sinovi – mladi. Kako bo to vplivalo, če bo tak mladi hotel postati mladi prevzemnik. Sedaj je pogoj, da mladi prevzemnik še ni smel biti vpisan kot nosilec v RKG. Mu je s tem zaprta pot na razpis 6.1?
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Re: Nosilec KMG planine - mladi kmet in prijava na razpis 6.

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Mladi prevzemnik: Mladi kmet je ob oddaji vloge na javni razpis pri podukrepu 6.1 lahko vpisan v RKG kot nosilec KMG MID-a največ 24 mesecev pred oddajo vloge na javni razpis. Če to 24 mesečno obdobje prekorači, se gleda ali je v obdobju pred tem 24 mesečnim obdobjem prejel sredstva iz naslova skupne kmetijske politike, razen iz ukrepa 111 Usposabljanje za delo v kmetijstvu, gozdarstvu in živilstvu iz PRP 2007-2013 oziroma ukrepa 1 Prenos znanja in dejavnosti informiranja (sredstva iz teh dveh ukrepov je lahko prejel), hkrati velja, da v tem 24 mesečnim obdobjem ni smel imeti v RKG vpisanih GERK-ov. Mlademu kmetu, ki je nosilec KMG planine več kot 24 mesecev pred oddajo vloge na javni razpis, je torej zaprta pot na javni razpis pri podukrepu 6.1.

Mladi kmet: Glede plačila za mlade kmete v 1. stebru: če je sin kot nosilec KMG-planina uveljavljal tudi plačilo za mlade kmet v 1. stebru in je še znotraj obdobja ko lahko uveljavlja plačilo za MK (načeloma 5-letnega) ter namerava postati nosilec (združene) kmetije, je pomembno, da se njegovo "nosilstvo" ne prekine, v nasprotnem primeru sin za 2018 ne bo upravičen do plačila za MK. Sin mora postati nosilec kmetije preden (ali vsaj istega dne) bo izbrisan kot nosilec KMG-planina in KMG-planina postavljena v status "v ukinjanju".
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “PLANINE IN SKUPNI PAŠNIKI”