Poravnane vse davčne obveznosti

Moderatorji: rzgajnardfemecrsajerpakizahauptman

Odgovori
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Poravnane vse davčne obveznosti

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Kako naj potencialni upravičenec ravna ob vložitvi vloge, da bo imel izpolnjen pogoj »plačani vsi davki in prispevki« oz. »poravnane vse davčne obveznosti«? Kaj glede te obveznosti velja v primeru individualne in kaj v primeru kolektivne naložbe?
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: Poravnane vse davčne obveznosti

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Za vse javne razpise iz PRP 2014–2020, kjer je navedeno, da mora imeti vlagatelj (v primeru kolektivnih naložb pa tudi vsi člani) poravnane vse davčne obveznosti do države na dan oddaje vloge na javni razpis, v postopku obdelave vlog Agencija pošlje sezname vlagateljev na pristojne davčne urade v preverbo ali ima vlagatelj poravnane davčne obveznosti na dan oddaje vloge na javni razpis (torej se gleda stanje za nazaj na datum oddaje vloge).
V vlogi na javni razpis se od vlagateljev ne zahteva nobenih dokazil o poravnanih davkih. Vlagatelji podpišejo le izjavo, da dovoljujejo Agenciji naj preveri ta podatek. Tudi če stranka priloži kakršnokoli potrdilo o poravnanih davkih, Agencija sama preveri poravnanost davčnih obveznosti na FURSu.
Zato je ključnega pomena, da vlagatelj tisti dan, ko želi oddati vlogo na javni razpis, na FURSu (ali na aplikaciji e-davki) preveri ali ima odprt davčni dolg do države in če ga ima, naj ga pred oddajo vloge poravna. Ko bo Agencija nekaj dni po oddaji vloge preverjala, ali so bile poravnane vse davčne obveznosti na dan oddaje vloge, popravki za nazaj niso več mogoči in naknadna plačila davkov ne morejo biti upoštevana.
Odgovori

Vrni se na “SPLOŠNA VPRAŠANJA GLEDE PROGRAMA RAZVOJA PODEŽELJA (PRP 2014-2020)”