Reg. trgovska dejavnost na kateri ni realizacije prihodkov

Moderatorji: rtrojok, mmele

Reg. trgovska dejavnost na kateri ni realizacije prihodkov

OdgovorNapisal/-a jdemsar » 11 apr 2018, 05:52

Pravna oseba ima registrirano trgovsko dejavnost s šifro dejavnosti, ki ji ne dovoljuje vstopati v projekt kot partner, ki je svetovalna organizacija. Pravna oseba dejansko ne opravlja te trgovske dejavnosti in iz tega naslova nima realizacije prihodkov. V kolikor se odloči, da spremeni registracijo in črta te/to dejavnost iz registracije, ali bo v postopku obravnave vloge, pred izplačilom ali kasneje v postopku nadzora obravnavano kot umetno ustvarjanje pogojev, oziroma kakšna druga kršitev določil javnega razpisa?

Hvala za odgovor,
Barbara
jdemsar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 feb 2009, 13:54

Re: Reg. trgovska dejavnost na kateri ni realizacije prihodk

OdgovorNapisal/-a bgricar » 16 apr 2018, 07:52

Klavzula o izogibanju v 60. členu Uredbe (EU) št. 1306/2013 pravi, da se nobena ugodnost na podlagi področne kmetijske zakonodaje ne odobri fizičnim ali pravnim osebam, v zvezi s katerimi je ugotovljeno, da so bili pogoji za pridobitev takšnih ugodnosti ustvarjeni umetno in v nasprotju s cilji te zakonodaje. Ugotavljanje umetno ustvarjenih pogojev je eno izmed bolj kompleksnih opravil v postopku obravnave vloge, ki zahteva tudi pregled različnih dokumentov oziroma dokazil (odvisno od posameznega primera), pri čemer je potrebno ugotoviti ali obstajajo objektivne okoliščine, na podlagi katerih je mogoče sklepati, da čeprav so bili spoštovani formalni pogoji določeni v predpisu Unije, cilj, ki mu predpis sledi, ni bil dosežen ter subjektivni element, ki sestoji iz namena pridobiti korist, ki ni skladna s cilji sheme podpore. Ker vse potrebne dokumentacije za presojo nimamo, vam ne moremo podati konkretnega odgovora. Poleg tega je vsebinski pregled vloge stvar izbirnega postopka po zaprtju javnega razpisa, zato ne smemo vnaprej preučevati in presojati takih dokumentov (če bi nam jih posredovali) in tako prejudicirati zadeve. Vsekakor pa bomo ob pojavu suma na umetno ustvarjene pogoje (npr. brisanje SKD dejavnosti po datumu, ko so znani pogoji JR) vsak primer individualno obravnavali oziroma preučili. V skladu s 6. členom Uredbe o upravnem poslovanju lahko Agencija ali OU posredujeta le splošne informacije v zvezi z objavljenim javnim razpisom.
bgricar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 apr 2015, 08:25


Vrni se na M16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron