Amortizacija pri nakupu opreme EIP projekta

Moderatorji: rtrojok, mmele

Amortizacija pri nakupu opreme EIP projekta

OdgovorNapisal/-a batom » 20 apr 2018, 09:56

Kaj točno pomeni amortizacija pri nakupu opreme? Amortizacija torej sodi med upravičene stroške, ki jo lahko upravičenec navede v zahtevkih za izplačila? Kako se pa izračunava, saj običajna amortizacija ponavadi traja dlje kot 3 leta?

Ker se s pripravo vlog že mudi, se priporočam za hiter odgovor.
batom
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 apr 2018, 07:41

Re: Amortizacija pri nakupu opreme EIP projekta

OdgovorNapisal/-a bgricar » 04 maj 2018, 06:48

Stroški amortizacije ne sodijo med upravičene stroške projekta, med upravičene stroške sodijo stroški nakupa nove opreme.

Amortizacijska stopnja se uporabi samo kot orodje za izračun upravičene vrednosti in se uporabi vedno, ne glede na pravnoorganizacijsko obliko upravičenca ter ne glede na način obdavčitve (upošteva pa se le obdobje, ko se oprema uporablja v projektu).V tem primeru se uporabi najvišja letna amortizacijska stopnja v skladu z zakonom, ki ureja davek od dohodkov pravnih oseb. Višina upravičenega stroška se izračuna za obdobje uporabe opreme v projektu.

Primer: če se kupi oprema, za katero je v skladu z zakonom, ki ureja davek od dohodkov pravnih oseb, priznana najvišja letna amortizacijska stopnja v višini 20 %, in se bo ta oprema v projektu uporabljala 24 mesecev (2 leti), je lahko kot upravičen strošek priznana 2/5 vrednosti opreme (40 % vrednosti).
bgricar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 apr 2015, 08:25


Vrni se na M16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron