Partnerstvo in delež stroškov

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
nmahorcic
Prispevkov: 0
Pridružen: 24 Apr 2018, 06:50

Partnerstvo in delež stroškov

Odgovor Napisal/-a nmahorcic »

V merilih pod točko I./1. č) je določeno, da partnerstvo (projekt EIP) vključuje "najmanj enega člana, ki ne izpolnjuje pogojev iz prvega odstavka 30. člena in pogoja iz pod b) 3. točke prvega odstavka 29. člena Uredbe."
1) Ali to pomeni, da je lahko član partnerstva podjetje, ki ni ne kmetijsko gospodarstvo, ne pravna oseba, ki se ukvarja z raziskovalno in razvojno dejavnostjo, svetovanjem ali izobraževanjem s področja kmetijstva? Ustrezne pogoje izpolnjujejo drugi člani partnerstva.
2) Ali je ta član v skladu z drugim odstavkom 31. člena uredbe lahko upravičenec do podpore, če izvaja upravičene aktivnosti projekta?

V merilih pod točko V./2. je določeno, da "Delež upravičenih stroškov projekta EIP vseh članov partnerstva, ki so upravičenec do podpore in so kmetijsko gospodarstvo, znaša: več kot 10 % upravičenih stroškov projekta EIP, ..."
1) Glede na navedeno, ali lahko delež upravičenih stroškov samo enega kmetijskega gospodarstva, ki je član partnerstva in upravičenec do podpore, znaša več kot 10% upravičenih stroškov projekta EIP? Ostala kmetijska gospodarstva so samo člani partnerstva in niso upravičenci do podpore.

V naprej hvala za odgovore.
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: Partnerstvo in delež stroškov

Odgovor Napisal/-a bgricar »

Odgovor na 1. vprašanje: da.

Odgovor na 2. vprašanje: da, lahko, če izvaja upravičene aktivnosti, razen vodenja in koordincije, in mu v zvezi s temi aktivnostmi nastajajo upravičeni stroški.

Odgovor na 3. vprašanje: da, lahko. Pri tem merilu se točkuje delež stroškov članov partnerstva, ki so kmetijsko gospodarstvo in so upravičenec do podpore, v celotnih upravičenih stroških projekta EIP (v vašem primeru samo enega člana partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo).
Odgovori

Vrni se na “M16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam”