IZPOLNJEVANJE OBRAZCA

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
sabinarajselj
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Apr 2018, 10:03

IZPOLNJEVANJE OBRAZCA

Odgovor Napisal/-a sabinarajselj »

Član partnerstva je pravna oseba, ki je vpisana v Evidenco visokošolskih zavodov in študijskih programov ter hkrati tudi registrirana za opravljanje razvojne in raziskovalne dejavnosti
- ali pri izpolnjevanju obrazca za EIP projekte označimo z DA rubriko ali z NE “Član partnerstva je pravna oseba, vpisana v Evidenco visokošolskih zavodov in študijskih programov, ki jo vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in v študijskem letu 2017/2018 izvaja javnoveljavni študijski program najmanj prve, stopnje..”?
- ali pri izpolnjevanju obrazca za pilotne projekte označimo z DA tako za rubriko “Član partnerstva je pravna oseba, vpisana v Evidenco visokošolskih zavodov in študijskih programov, ki jo vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in v študijskem letu 2017/2018 izvaja javnoveljavni študijski program najmanj prve, stopnje..” kot tudi za “Član partnerstva je pravna oseba, ki je registrirana za opravljanje razvojne in raziskovalne dejavnosti”?
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: IZPOLNJEVANJE OBRAZCA

Odgovor Napisal/-a bgricar »

V primeru člana partnerstva, ki je pravna oseba, ki je registrirana tako za opravljanje raziskovalne in razvojne dejavnosti in hkrati opravlja dejavnost izobraževanja, se mora ta član partnerstva odločiti ali se bo v partnerstvo vključila bodisi kot pravna oseba, ki je registrirana za opravljanje raziskovalne in razvojne dejavnosti ali bodisi kot pravna oseba, ki opravlja dejavnost izobraževanja. Navedena pravna oseba v enem partnerstvu, tako v primeru pilotnih projektov, kot tudi projektov EIP, ne more nastopati v obeh vlogah hkrati.

Član partnerstva, ki ga navajate, lahko v primeru projektov EIP vstopa v osnovno tripartitno partnerstvo zgolj kot pravna oseba, ki je registrirana za opravljanje raziskovalne in razvojne dejavnosti in je vpisana v evidenco o izvajalcih raziskovalne in razvojne dejavnosti v skladu s predpisom, ki ureja vsebino in način vodenja evidence o izvajalcih raziskovalne in razvojne dejavnosti.

V skladu s četrtim odstavkom 8. in 30. člena uredbe, se lahko kot pravna oseba, ki opravlja dejavnost izobraževanja, vključi v partnerstvo projekta EIP kot četrti član (drugi člani partnerstva).

V primeru pilotnih projektov lahko ta član partnerstva v primeru podukrepa 16.2 vstopa v partnerstvo ali kot pravna oseba, ki opravlja dejavnost izobraževanja v skladu z zakonom, ki ureja organizacijo in financiranje vzgoje in izobraževanja, zakonom, ki ureja višje strokovno izobraževanje, oziroma zakonom, ki ureja visoko šolstvo, na področju:

– kmetijstva, če se področje projekta nanaša na kmetijstvo,
– kmetijstva ali živilstva, če se področje projekta nanaša na živilstvo,
– gozdarstva, če se področje projekta nanaša na gozdarstvo.

ali kot pravna oseba, ki je registrirana za opravljanje raziskovalne in razvojne dejavnosti in je vpisana v evidenco o izvajalcih raziskovalne in razvojne dejavnosti v skladu s predpisom, ki ureja vsebino in način vodenja evidence o izvajalcih raziskovalne in razvojne dejavnosti.

oz. v primeru podukrepa 16.5, ali kot pravna oseba, ki opravlja dejavnost izobraževanja v skladu z zakonom, ki ureja organizacijo in financiranje vzgoje in izobraževanja, zakonom, ki ureja višje strokovno izobraževanje, oziroma zakonom, ki ureja visoko šolstvo, na področju:
– kmetijstva, varstva okolja, ohranjanja narave ali varstva voda, če se področje tematike iz poglavja B) priloge 2 te uredbe nanaša na kmetijstvo,
– gozdarstva, varstva okolja, ohranjanja narave ali varstva voda, če se področje tematike iz poglavja B) priloge 2 te uredbe nanaša na gozdarstvo

ali kot pravna oseba, ki je registrirana za opravljanje raziskovalne in razvojne dejavnosti in je vpisana v evidenco o izvajalcih raziskovalne in razvojne dejavnosti v skladu s predpisom, ki ureja vsebino in način vodenja evidence o izvajalcih raziskovalne in razvojne dejavnosti.


Pri izpolnjevanju obrazca morate torej upoštevati:
- ali gre za pilotni projekt ali projekt EIP in
- v kateri vlogi (ali kot pravna oseba, ki je registrirana za opravljanje raziskovalne in razvojne dejavnosti ali kot pravna oseba, ki opravlja dejavnost izobraževanja) se navedeni član partnerstva vključuje v partnerstvo na projektu.

Temu ustrezno nato tudi odkljukate oz. izberete opcijo "DA" ali "NE".
Odgovori

Vrni se na “M16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam”