UPRAVIČENI STROŠKI

Moderatorji: rtrojok, mmele

UPRAVIČENI STROŠKI

OdgovorNapisal/-a tehalozan » 15 mar 2019, 09:32

Spoštovani,

Projekt predvideva razvoj so-naravne grajene rešitve za blaženje vpliva kmetijstva na okolje oz. zaščito kmetijskih zemljišč. Rešitev bi nato zgradili in preizkusili na kmetijskem gospodarstvu.
1.) Zanima me ali je izgradnja ukrepa (zemeljska dela, dobava in vgradnja folije, peska, cevi in jaškov, pumpe) upravičen strošek (2. in 3. točke prvega odstavka 32. člena uredbe)? Je potrebno priložiti projektno dokumentacijo in popis del za povrnitev stroškov?
2.) Izgrajen objekt ni možno premikati, zato me zanima ali moramo potemtakem praktični preizkus rešitev iz 1. točke 27. člena Uredbe replicirati (tudi zgraditi) še na vsaj dveh kmetijskih gospodarstvih ali lahko to zajema le pripravo projektne dokumentacije in simulacijo blaženja vpliva iz izbranih gospodarstev (site specific).

Hvala za odgovore.
tehalozan
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 mar 2019, 09:24

Re: UPRAVIČENI STROŠKI

OdgovorNapisal/-a rzgajnar » 18 mar 2019, 13:31

Ukrep Sodelovanje ni investicijski ukrep (gradnja in gradbena dela niso upravičen strošek). Je pa v skladu s 5. točko petega odstavka 32. člena Uredbe upravičen strošek materiala, v kolikor je potreben za izvedbo aktivnosti, ki so neposredno povezane z izvedbo projekta ali s pripravo in izvedbo praktičnega preizkusa. Stroški materiala (v skladu s SRS) so stroški surovin, osnovnega in pomožnega materiala ter kupljenih polproizvodov, delov, goriva in maziva. Upravičen je tudi strošek zunanjih storitev (kot bi lahko bila tudi zemeljska pripravljalna dela, v kolikor so neposredno povezana z izvedbo projekta ali s pripravo in izvedbo praktičnega preizkusa).

V skladu z določili uredbe in javnega razpisa za podukrep 16.5. bi bilo potrebno, v kolikor bi izbrali merilo za ocenjevanje vlog Pomen projekta za prakso na področju kmetijstva ali gozdarstva, dejansko izvesti praktični preizkus tudi na drugi lokaciji kmetijskega gospodarstva, ki je član partnerstva. Torej potrebna je dejanska izvedba praktičnega preizkusa na vseh načrtovanih lokacijah kmetijskih gospodarstev - zgolj simulacija izvedbe ne izpolnjuje pogoja izvedbe praktičnega preizkusa.
rzgajnar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 feb 2016, 14:08


Vrni se na M16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron