Načrtovanje stroškov vodje projekta

Moderatorji: rtrojok, mmele

Načrtovanje stroškov vodje projekta

OdgovorNapisal/-a kos123 » 28 mar 2019, 15:49

Kako se pravilno načrtuje obračun stroškov vodenja in koordinacije projekta v primeru, da vodja projekta opravlja tudi druge naloge, povezane z izvajanjem projektnih aktivnosti? Ali je potrebno stroške vodenja projekta prikazati kot samostojno projektno aktivnost (npr. postavka "vodenje projekta")? Kako je z obračunom preostalih ur, ki jih vodja projekta opravi na drugih projektnih aktivnostih (npr. strokovno delo)?

Hvala in lep pozdrav
kos123
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 mar 2019, 13:47

Re: Načrtovanje stroškov vodje projekta

OdgovorNapisal/-a mmele » 02 apr 2019, 13:57

Stroške dela vodje projekta ločite glede na različne aktivnosti, ki se bodo izvajale v projektu. V primeru ko gre za stroške dela, povezane z vodenjem projekta in koordinacijo, le-te prikažite ločeno od npr. stroškov za aktivnosti, ki so neposredno povezane z izvedbo projekta, in administrativno-tehnične aktivnosti. Ob izpolnjevanju prijavnega obrazca v aplikaciji (e-kmetija.gov.si) boste ločeno navedli upravičene stroške, povezane z upravičenimi aktivnostmi (med drugim tudi za aktivnost vodenje in koordinacija projekta), ki jih potem razdelite po članih partnerstva, ki te stroške uveljavljajo. V projektu (wordov dokument) pa je v tabeli s predvidenimi aktivnostmi posebna vrstica, namenjena vpisu stroškov, povezanih z vodenjem in koordinacijo projekta.

Skladno s 6. odstavkom 32. člena Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje se vodji projekta prizna strošek dela v obliki standardne lestvice stroškov na enoto v skladu s točko b) prvega odstavka 67. člena Uredbe 1303/2013/EU, in sicer v višini 21 eurov na uro opravljenega dela na projektu, ne glede ali izvaja aktivnost vodenje in koordinacija ali katere druge upravičene aktivnosti na projektu. Urna postavka vodje projekta za izvajanje vseh upravičenih aktivnosti projekta je 21 eurov na uro.
mmele
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 mar 2019, 08:02


Vrni se na M16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron