Načrtovanje stroškov vodje projekta

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
kos123
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Mar 2019, 13:47

Načrtovanje stroškov vodje projekta

Odgovor Napisal/-a kos123 »

Kako se pravilno načrtuje obračun stroškov vodenja in koordinacije projekta v primeru, da vodja projekta opravlja tudi druge naloge, povezane z izvajanjem projektnih aktivnosti? Ali je potrebno stroške vodenja projekta prikazati kot samostojno projektno aktivnost (npr. postavka "vodenje projekta")? Kako je z obračunom preostalih ur, ki jih vodja projekta opravi na drugih projektnih aktivnostih (npr. strokovno delo)?

Hvala in lep pozdrav
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Načrtovanje stroškov vodje projekta

Odgovor Napisal/-a mmele »

Stroške dela vodje projekta ločite glede na različne aktivnosti, ki se bodo izvajale v projektu. V primeru ko gre za stroške dela, povezane z vodenjem projekta in koordinacijo, le-te prikažite ločeno od npr. stroškov za aktivnosti, ki so neposredno povezane z izvedbo projekta, in administrativno-tehnične aktivnosti. Ob izpolnjevanju prijavnega obrazca v aplikaciji (e-kmetija.gov.si) boste ločeno navedli upravičene stroške, povezane z upravičenimi aktivnostmi (med drugim tudi za aktivnost vodenje in koordinacija projekta), ki jih potem razdelite po članih partnerstva, ki te stroške uveljavljajo. V projektu (wordov dokument) pa je v tabeli s predvidenimi aktivnostmi posebna vrstica, namenjena vpisu stroškov, povezanih z vodenjem in koordinacijo projekta.

Skladno s 6. odstavkom 32. člena Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje se vodji projekta prizna strošek dela v obliki standardne lestvice stroškov na enoto v skladu s točko b) prvega odstavka 67. člena Uredbe 1303/2013/EU, in sicer v višini 21 eurov na uro opravljenega dela na projektu, ne glede ali izvaja aktivnost vodenje in koordinacija ali katere druge upravičene aktivnosti na projektu. Urna postavka vodje projekta za izvajanje vseh upravičenih aktivnosti projekta je 21 eurov na uro.
Odgovori

Vrni se na “M16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam”