Udeležba KG članov partnerstva na usposabljanju

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
batom
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Apr 2018, 07:41

Udeležba KG članov partnerstva na usposabljanju

Odgovor Napisal/-a batom »

Ali je udeležba KG, ki so člani partnerstva, na usposabljanju iz točkovnika III.2 tudi upravičena aktivnost? Lahko za to uveljavljajo potne stroške in stroške dela po urah? Prosim za podrobno razlago. Hvala.
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Udeležba KG članov partnerstva na usposabljanju

Odgovor Napisal/-a mmele »

Člani partnerstva, ki so kmetijska gospodarstva, in se bodo udeležili programa usposabljanja iz merila Povečanje usposobljenosti kmetijskih gospodarstev preko izmenjave izkušenj, znanj, ekonomskih, okoljskih in drugih rezultatov s področja predmeta projekta EIP, lahko uverljavljajo upravičene stroške, povezane z izvedbo te aktivnosti (si obračunajo stroške dela na projektu), pri čemer pa opozarjamo, da se mora posamezno kmetijsko gospodarstvo, ki je vključeno v program usposabljanja udeležiti vseh srečanj. Potni stroški so v skladu s 1. točko 8. poglavja javnega razpisa upravičen strošek službenih potovanj, ki jih zaposleni pri članu partnerstva, opravi v zvezi z izvedbo upravičenih aktivnosti projekta. Ob tem opozarjamo, da npr. nosilec kmetije ali član kmetije (v kolikor ni zaposlen na kmetiji) ali samostojni podjetnik posameznik ali oseba, ki samostojno opravlja dejavnost, ne more uveljavljati potnih stroškov, saj ni zaposlen(a) pri članu partnerstva, lahko pa uveljavlja stroške dela na projektu.
Odgovori

Vrni se na “M16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam”