stroški materiala in opreme na kmetijskih gospodarstvih

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
jpodgo
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2018, 14:32

stroški materiala in opreme na kmetijskih gospodarstvih

Odgovor Napisal/-a jpodgo »

Spoštovani,

Ali je lahko na kmetijah, na katerih nimajo računovodstva in knjigovodstva (torej delujejo kot kmetije), upravičen strošek, ki ga uveljavljajo tudi v zahtevku za povračilo, strošek materiala in opreme?

Lep dan.
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: stroški materiala in opreme na kmetijskih gospodarstvih

Odgovor Napisal/-a bgricar »

Na kmetijah, ki nimajo računovodstva in knjigovodstva, je strošek materiala in opreme upravičen strošek. Ob zahtevku za izplačilo sredstev je potrebno v skladu z 59. členom uredbe potrebno priložiti originale ali kopije računov, elektronske in e-račune, ki izkazujejo nakup materiala in opreme. Poleg tega je potrebno priložiti tudi potrdilo davčnega organa, da DDV za člana partnerstva, ki je upravičenec do podpore, ni povračljiv v skladu s predpisi, ki urejajo DDV. Če gre za nakup opreme je zahtevku za izplačilo sredstev potrebno priložiti račun ali račun s specifikacijo, iz katerega sta razvidna najmanj serijska številka in tip opreme. Poleg tega je potrebno zahtevku za izplačilo sredstev priložiti tržno primerljive pisne ponudbe najmanj treh ponudnikov za upravičene stroške. Če gre za nakup blaga oziroma storitev v vrednosti do 420 eurov z DDV, lahko upravičenec do podpore namesto posamezne ponudbe priloži tri vabila k dajanju ponudb, katalog ali oglas iz zakona, ki ureja obligacijska razmerja.

Za kmetijo, ki je obdavčena po katastrskem dohodku, sredstva izplačana v okviru tega ukrepa niso oproščena plačila dohodnine. V tem primeru Agencija pred izplačilom odvede akontacijo dohodnine.
Odgovori

Vrni se na “1. javni razpis (datum objave: 2. 2. 2018)”