Podukrep 16.2

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
dkotnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Apr 2018, 07:03

Podukrep 16.2

Odgovor Napisal/-a dkotnik »

Pozdravljeni,

zanima me kako dokazuje strošek dela član partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo, organizirano kot kmetija, za opravljeno delo na projektu?
Ali strošek dela dokazuje samo s časovnico o opravljenem delu pri čemer upošteva urno postavko 9,45 eur/h? Omenjena kmetija nima zaposlene nobene osebe, delo opravljajo člani kmečkega gospodinjstva. Ali lahko delo na projektu opravlja tudi kateri drugi član kmečkega gospodinjstva ali samo nosilec kmetijskega gospodarstva?

Hvala za odgovor.

lp
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: Podukrep 16.2

Odgovor Napisal/-a bgricar »

Za člana partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo, organizirano kot kmetija, se strošek dela dokazuje z izpolnjeno časovnico, ki je priloga 6 k razpisni dokumentaciji. V časovnico se vpiše datum, ko je bila določena aktivnost opravljena, vrsta opravljene aktivnosti (kot v pomoč so upravičene aktivnosti že navedene v časovnici) in kratek (2-3 stavke) opis izvedenih aktivnosti, ki so predmet projekta. V časovnico je potrebno vpisati tudi ali oseba dela na kakšnih drugih projektih/operacijah, ki so sofinancirani iz javnih sredstev (iz državnega proračuna RS, sredstev Evropske unije, sredstev občinskih proračunov oz. drugih javnih virov) in pri tem navesti naziv projekta/operacije in število opravljenih ur na teh projektih v tem mesecu.  Pri tem se upošteva določena višina urne postavke, ki v tem primeru znaša 9,45 EUR.

Delo na projektu, lahko opravljajo tudi drugi člani kmečkega gospodinjstva. Tudi za člane kmetije je strošek za izvajanje upravičenih aktivnosti projekta upravičen strošek in se prizna v višini 9,45 EUR.
Odgovori

Vrni se na “1. javni razpis (datum objave: 2. 2. 2018)”