IZPOLNJEVANJE RAZVOJNIH CILJEV

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
psenicar
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Feb 2009, 15:44

IZPOLNJEVANJE RAZVOJNIH CILJEV

Odgovor Napisal/-a psenicar »

Spoštovani!

Mladi prevzemnik (100240117) je uspešno kandidiral na razpis 112 v letu 2014. V tabeli načrta razvoja kmetijske dejavnosti je bilo poleg ostalih naložb navedeno tudi 5.3.2 Investicijsko vzdrževanje objektov in pripadajočo opremo za shranjevanje kmetijske mehanizacije in sicer menjava kritine na kašči. Ker je bil streha tako dotrajana, so postavili nove lesene stebre in streho ter pod njo postavili nazaj staro kaščo. Objekt bo služil tako shranjevanju mehanizacije in orodja. Mladi prevzemnik bo dokazoval izpolnjevanje cilja le z računom za menjavo kritine in nič drugega. Zanima nas ali moramo dati prošnjo za spremembo stroška mogoče v novogradnjo? Po pogovoru z go. Rozko Saje, ki ga je opravil prevzemnik, naj bi bila predmet kontrole le streha. Lepo prosim za natančno pojasnilo.
V razvojnih ciljih je navedena tudi izvedba agromelioracijskih del na površini 2,39 ha. Ker so bile vse investicije v celoti izvedene in še ni porabil vsega denarja, ki ga je prejel na tem razpisu, bi rad naredil še dodatne agromelioracije na površini cca 0,30 ha. Ali mora o tem obvestiti ARSKTRP ali lahko potem samo v poročilu o opravljenem delu obrazložimo večjo površino izvedenih agromelioracij (2,69 ha)?

Hvala za pojasnila in lep pozdrav!

Polona Seničar
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: IZPOLNJEVANJE RAZVOJNIH CILJEV

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Premet kontrole bo samo streha, če bo mladi prevzemnik uveljavljal samo to investicijo (samo račun za streho). Seveda pa bo moral poročilu priložiti tudi sliko izvedene naložbe (strehe, ki jo bo uveljavljal kot razvojni cilj). Vendar mora vseeno spremeniti razvojni cilj iz 5.3.2 Investicijsko vzdrževanje objektov in pripadajočo opremo za shranjevanje kmetijske mehanizacije in sicer menjava kritine na kašči v 5.2.2 Rekonstrukcija objektov in pripadajočo opremo za shranjevanje kmetijske mehanizacije.
Če bo izvedel agromelioracijo (ali kakšen drug razvojni cilj) na večji površini od predvidene v vlogi, o tem ni potrebno obveščati Agencije. Dovolj je obrazložitev v poročilu o opravljenem delu.
Odgovori

Vrni se na “Ukrep 112 (PRP 2007-2013)”