Tuneli

Moderatorji: rpakiz, nlenardic

Tuneli

OdgovorNapisal/-a bboznar » 06 jun 2018, 06:04

Postavitev tunelov in nasada jagod. V seznamu upravičenih stroškov so navedeni tuneli in pri postavitvi nasada jagod tudi visoki tuneli.
a) Ali je pod strošek 1.5.3.1 mišljen nakup nizkih tunelov?
b)Pri prvi postavitvi nasada jagod so navedeni visoki tuneli dimenzij 4,8*50m. Kmet bi postavil visoki tunel velikosti 4,8*65m. Ali v tem primeru priloži 3 ponudbe? Ali je za takšen tunel potrebno prilagati kakršnokoli gradbeno dovoljenje ali lokacijsko informacijo in kakšno (če je potrebno)?
c) kakšna je razmejitev ali se nekaj šteje kot nizek ali visoki tunel?
d) pri točkovanju Inovacij se pridobijo točke tudi v primeru, da je končni rezultat proizvodnega procesa nov proizvod na kmetijskem gospodarstvu. Ali se jagodna marmelada (ki je do sedaj niso proizvajali imajo pa odprto dop.dejavnost za predelavo) šteje kot nov proizvod na kmetiji in prinese točke?
bboznar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 12 avg 2015, 11:27

Re: Tuneli

OdgovorNapisal/-a lrojec » 12 jun 2018, 11:58

a) Mišljeno je nakup tunelov.
b) Omenjeni strošek je določen na ha (seštevek 4,8*65*40), tako da treh ponudb ni potrebno priložiti. Višina stroška odvisna od površine tunela. Vlagatelj naj na upravni enoti preveri ali potrebuje gradbeno dovoljenje za omenjene tunele. V primeru, da se gradbenega dovoljenja ne potrebuje, priložite lokacijsko informacijo ter morebitna soglasja, če jih le-ta zahteva.
c) Na ARSKTRP pri obravnavi javnega razpisa te razmejitve nimamo.
d) Ne, saj ne gre za primarni kmetijski proizvod.
lrojec
 


Vrni se na 9. javni razpis za naložbe v kmetijska gospodarstva, namenjene prilagoditvi kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe, za leto 2018 (datum objave: 30. 3. 2018)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron