ŠTIRI VPRAŠANJA- UPRAVIČENI STROŠKI

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
inabergoj
Prispevkov: 0
Pridružen: 27 Dec 2016, 12:28

ŠTIRI VPRAŠANJA- UPRAVIČENI STROŠKI

Odgovor Napisal/-a inabergoj »

PRVO VPRAŠANJE:
Prijavitelj je srednje veliko podjetje, katerega proizvodnja zelja in repe znaša nad 300 ton letno. Ali moramo pridobiti 3 ponudbe za nabavo opreme za pakiranje ter ostale opreme za polnjenje zelja in repe in ostale opreme ( viličar, pomivalni stroj, RF terminali).
Nabaviti namerava tudi agregat za elektriko, katerega ni navedenega v seznamu upravičenih stroškov in moramo zato pridobiti 3 ponudbe, je tako?
Hvala lepa za odgovore.

DRUGO VPRAŠANJE:
Prijavitelj je srednje veliko podjetje, katero bo v eni prijavi / vlogi na razpis poleg predelave kmetijskih proizvodov v kmetijske ( večinski del naložbe) in predelave kmetijskih proizvodov v nekmetijske ( manjšinjski del naložbe ) prijavilo tudi nakup vitrin ( hladilnih in zamrzovalnih) za uporabo v lastni trgovini, ki se nahaja na sedežu podjetja ( trženje kmetijskih proizvodov). Ali moramo pridobiti 3 ponudbe za vitrine ? Hladilne vitrine bodo namenjene predvsem za zelje in repo v vrečkah (iz novega stroja) ker mora biti na hlajenem mestu.
Prijavitelj namerava obračunati 35% podporo tako za predelavo, kot tudi za trženje kmetijskih proizvodov, ker ima tudi ekološki certifikat za kmetijski proizvod. Je to pravilno?
Za predelavo kmetijskih v nekmetijske proizvode obračunamo 20%, ker podjetje spada v t.i. ZAHODNO SLOVENIJO, je to pravilno?
V primeru uveljavljanja splošnih stroškov za zahtevno naložbo nas zanima ali obračunamo pri splošnih stroških 35% podporo ali kakšno? Prijavitelj bo imel večinsko naložbo ( ocenjujemo preko 85%) v predelavo kmetijskih proizvodov v kmetijske, za kar se obračuna 30% in dodatnih 5% za ekološki certifikat.
Hvala lepa za odgovore.

TRETJE VPRAŠANJE:
Iz razpisa in razpisne dokumentacije razumemo da nam v primeru uveljavljanja investicijsko/ vzdrževalnih del ne rabi več priložiti elaborate in priložiti lokacijske informacije. Je tako?
Ker je strošek naveden v Seznamu upravičenih stroškov, priložimo le eno ponudbo - je tako?
Hvala lepa za odgovore.
Hvala lepa za odgovor.

ČETRTO VPRAŠANJE:
Ali je oprema kisomat za prodajo lastnega kisa v lastni trgovini upravičen strošek?
Ali znaša podpora za to opremo 30% ?
Hvala lepa za odgovor.
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: ŠTIRI VPRAŠANJA- UPRAVIČENI STROŠKI

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

1. DA.
1a) Med vrstami naložb 4. javnega razpisa so določene naložbe v nakup opreme za proizvodnjo električne energije za potrebe predelave ali trženja kmetijskih proizvodov za lastno porabo. V 36. členu Uredbe o izvajanju ukrepa naložbe v osnovna sredstva in podukrepa podpora za naložbe v gozdarske tehnologije ter predelavo, mobilizacijo in trženje gozdarskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 je določeno, da je pridobivanje energije za potrebe obrata iz obnovljivih virov energije. Električna energija, proizvedena iz agregata ni iz obnovljivih virov energije, zato agregat ni naveden v seznamu upravičenih stroškov in tudi ni upravičen strošek.
Agregat za proizvodnjo električne energije je lahko kot oprema upravičen strošek le v objektih, ki niso vezani na gospodarsko javno infrastrukturo, mobilnih predelovalnih obratih, namenskih aparatih za prodajo in mobilnih prodajalnah.
2. Strošek gre po katalogu za 1.4.2.2.1. Oprema prodajnih in degustacijskih prostorov – prodajni prostor. V kolikor so v eni vlogi zajeti tako kmetijski in nekmetijski proizvodi naložbe se vloga obračuna oz. uveljavlja za nekmetijske proizvode. V kolikor gre za srednje veliko podjetje iz zahodne regije je javna podpora 20%.
3.Investicijsko vzdrževalna dela niso upravičen stroške, razen če niso povezana z namestitvijo oz. vgradnjo opreme, strojev in naprav. Če je strošek naveden v Seznamu upravičenih stroškov, se priloži eno ponudbo.
4. DA. V kolikor gre za anex vlogo je osnovna stopnja podpore 30%.
Odgovori

Vrni se na “Upravičeni stroški”