obrazložitev 3. točke člena 61.f

Moderatorji: jkokoljmgosencaahafner

Odgovori
MDLZ
Prispevkov: 0
Pridružen: 05 Sep 2018, 08:28

obrazložitev 3. točke člena 61.f

Odgovor Napisal/-a MDLZ »

Pozdravljeni,
prosili bi za obrazložitev 3. točke člena, ki se glasi:
"povračilo za postavitev izdelkov na police na prodajnih mestih, razen če se stranki pisno dogovorita o izpostavitvi blaga na posebej izpostavljenih prodajnih površinah"

MI imamo z našim kupcem trenutno dogovorjeno v pogodbi, da za naše blagovne znamke v lategoriji piškotov plačujemo določen % od prometa s tem pa nam kupec zagotavlja določen delež prodajne police za naše izdelke v njihovih trgovinah. Ali je skladno z novim zakonom, da to obdržimo v pogodbi?
V tem primeru gre za dogovor, ki je bil sklenjen na našo željo, da si zagotovimo določen prostor na polici in ne za zahtevo kupca, zato bi mi tudi želeli, da tako ostane tudi naprej.

Hvala vnaprej za odgovor
mgosenca
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Avg 2018, 12:15

Re: obrazložitev 3. točke člena 61.f

Odgovor Napisal/-a mgosenca »

Tako kot ste navedli v začetku vprašanja opredeljuje postavitev izdelkov na police 3. točka tretjega odstavka 61.f člena Zakona o kmetijstvu. V primeru, da gre za pisni dogovor med dobaviteljem in kupcem, ki zagotavlja izpostavitev blaga na posebej izpostavljenih prodajnih površinah, (npr. prodajni otoki, vogali, čelni deli polic), se lahko za takšno izpostavitev plača posebno povračilo. Medtem, ko pa je plačilo za sama postavitev izdelkov na običajne police nedovoljeno ravnanje, tudi če bi se stranki tako pisno dogovorili.
Odgovori

Vrni se na “NOVO! NEPOŠTENE POSLOVNE PRAKSE V VERIGI PRESKRBE S HRANO (v povezavi z novelo Zakona o kmetijstvu)”