PRODAJA GOZDNIH ZEMLJIŠČ

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
ademsar
Prispevkov: 0
Pridružen: 23 Maj 2016, 12:07

PRODAJA GOZDNIH ZEMLJIŠČ

Odgovor Napisal/-a ademsar »

MP je prevzel kmetijo do svojega očeta - med drugimi tudi 17 ha gozdnih zemljišč v začetku leta 2018. Po 2 mesecih lastništva je 2 ha le- teh (gozdnih zemljišč) prodal. Ali lahko kandidira na JR, v katerem je določeno, da od prevzema KG do vložitve vloge ne sme odtujiti zemljišč, ki so po namenski rabi kmetijska - ta pa niso?

Hvala Ana
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: PRODAJA GOZDNIH ZEMLJIŠČ

Odgovor Napisal/-a rsaje »

upravičenec od datuma prevzema kmetijskega gospodarstva do datuma vložitve vloge na javni razpis ne sme odtujiti zemljišč, ki so po namenski rabi kmetijska zemljišča, in stavbnih zemljišč, na katerih stojijo objekti, ki se uporabljajo v kmetijske namene, kot so navedeni v 3.ea členu Zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list RS, št. 71/11 – uradno prečiščeno besedilo, 58/12, 27/16, 27/17 – ZKme-1D in 79/17), katerih lastnik je postal s prevzemom kmetijskega gospodarstva, razen ob morebitni razlastitvi, odtujitvi ali omejitvi lastninske pravice v javno korist, če razlastitveni ali služnostni upravičenec na nepremičnini postane Republika Slovenija, občina ali izvajalec javne službe.
To pomeni, da gozd lahko prodaja, če zemljišča niso po namenski rabi kmetijska (pri določitvi vrste rabe se upoštevajo podatki iz uradnih evidenc!).
Odgovori

Vrni se na “Vstopni pogoji za prijavo na javni razpis”