ZMANJŠANJE VSTOPNIH POVRŠIN

Moderatorji: rsaje, mtvavtar

ZMANJŠANJE VSTOPNIH POVRŠIN

OdgovorNapisal/-a psenicar » 05 dec 2018, 10:07

Mladi prevzemnik izpolnjuje pogoje za razpis tako po GVŽ (več 15 GVŽ) kot po površinah (več kot 6 PKP).
1.Zanima nas ali se sam odloči s katerim vstopnim pogojem kandidira na razpis (ali GVŽ ali PKP) ali mora v tem primeru obvezno izbrati PKP?
2. Ali lahko izbere le razvojni cilj in prejme točke povečanja proizvodnih kapacitet glede na to s katerim pogojem je vstopil? Se pravi če vstopi s PKP lahko pridobi točke pri povečanju obsega proizvodnje samo PKP ali pa lahko v tem primeru tudi poveča GVŽ in pridobi točke na ta račun (in seveda obratno, če vstopi z GVŽ in poveča PKP)?
3. Ali v primeru, da kmetija izbere razvojni cilj povečanje PKP, lahko v triletnem obdobju tudi zmanjša površine do 10 %?

Hvala za pojasnila in lep pozdrav!

Polona
psenicar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 feb 2009, 15:44

Re: ZMANJŠANJE VSTOPNIH POVRŠIN

OdgovorNapisal/-a rsaje » 05 dec 2018, 12:54

1. Vsi vlagatelji, ki imajo več kot 6 ha PKP v ukrep vstopajo s površinami in jih zato do izplačila 2. obroka ne smejo zmanjšati za več kot 10% in hkrati tudi ne pod vstopni prag 6 ha PKP. Vlagatelji, ki imajo manj kot 6 ha PKP, lahko v ukrep vstopijo na podlagi št. GVŽ istovrstnih živali ali čebeljih družin.
2. Razvojni cilj za povečanje lahko izbere za vse tiste vstopne pogoje, ki jih ob prijavi na javni razpis izpolnjuje. To pomeni, da lahko izbere povečanje GVŽ, če je ob prijavi imel najmanj 15 GVŽ (čeprav je v podukrep vstopil s površinami).
Če vlagatelj izbere razvojni cilj povečanje PKP, površin ne sme zmanjšati, ampak jih mora povečati za določen % naveden v vlogi.
rsaje
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 mar 2016, 14:42


Vrni se na Poslovni načrt in izbira razvojnih ciljev

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron