Zamenjava azbestne kritine

Moderatorji: rpakiznlenardicsimonisekp

Odgovori
simonse
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Jan 2019, 09:23

Zamenjava azbestne kritine

Odgovor Napisal/-a simonse »

Vprašanje glede zamenjave azbestne kritine z okolju bolj prijazno kritino. Imamo tri primere, in sicer:
1. Naložba se nanaša na novogradnjo hleva za prašiče pitance. Kmetija razpolaga tudi z obstoječim objektom, kateri služi kot lopa shranjevanje kmetijske mehanizacije. Ta objekt je pokrit z azbestno kritino.
Ali je kmetija upravičena do dodatnih točk glede zamenjave azbestne kritine z okolju bolj prijazno kritino na tej lopi_naložba bo samo v novogradnjo hleva za prašiče (upravičenec priloži fotografijo obstoječe kritine in objekta, na katerem se bo izvajala zamenjava strešne kritine)?

2. Naložba se nanaša na novogradnjo hleva za prašiče pitance. Kmetija razpolaga tudi z obstoječim objektom, kateri služi kot lopa shranjevanje kmetijske mehanizacije. Ta objekt je pokrit z azbestno kritino.
Ali je kmetija upravičena do dodatnih točk glede zamenjave azbestne kritine z okolju bolj prijazno kritino_zamenjali bodo tudi leseno strešno konstrukcijo (imajo gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo lope za shranjevanje kmetijske mehanizacije) in tako uveljavljali tudi stroške te naložbe, kar je tudi upravičena naložba v tem JR ?

3. Naložba bo v rekonstrukcijo objekta za prašiče pitance (povečanje kapacitete hleva). Ta objekt je pokrit z azbestno kritino. Ali je v tem primeru upravičena do dodatnih točk glede zamenjave azbestne kritine z okolju bolj prijazno kritino ?

Hvala
nlenardic
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Feb 2019, 09:57

Re: Zamenjava azbestne kritine

Odgovor Napisal/-a nlenardic »

V prvem primeru ne, saj investicijsko vzdrževanje ni upravičen strošek. V drugih dveh primerih da.
Odgovori

Vrni se na “10. JR za leto 2018 za naložbe kmetijskih gospodarstev namenjene izvajanju tehnoloških izboljšav na področju higiene, varovanja okolja in varnosti pri delu ter znižanju stroškov pridelave (datum objave: 28. 12. 2018)”