pogodba o sodelovanju

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
djericek
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 10:55

pogodba o sodelovanju

Odgovor Napisal/-a djericek »

Vodilni partner je zadruga.
S kmetije se bodo prodajali osnovni kmetijski proizvodi in proizvodi iz dopolnilne dejavnosti na kmetiji.
Nosilec kmetije in nosilec dopolnilne dejavnosti sta različni osebi.
Kdo je partner v pogodbi o sodelovanju? Nosilec kmetije ali nosilec dopolnilne dejavnosti ali morata biti oba partnerja, če se prodajajo proizvodi enega in drugega.
Ali mora vodilni partner od vsakega partnerja zadostiti pogoju 5000 eur, torej 5000 eur od nosila kmetije in 5000 eur od nosilca dop.dej kar znaša v tem primeru 10000 eur na kmetijo če morata biti oba partnerja v pogodni?
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: pogodba o sodelovanju

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

V skladu z 49a. členom Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje mora biti v takem primeru član partnerstva (in podpisnik pogodbe o medsebojnem sodelovanju) nosilec kmetije (49a. člen te Uredbe namreč določa, da je v primeru, da je član partnerstva kmetija, upravičenec do podpore nosilec kmetije. Le če bi se upravičena aktivnost projekta izvajala samo v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji, bi bil upravičenec nosilec dopolnilne dejavnosti.). V 22. členu te Uredbe je določeno, da mora vrednost odkupa proizvodov od posameznega kmetijskega gospodarstva v zadnjih 12 mesecih pred zaključkom projekta znašati najmanj 5.000 eurov, iz česar sledi, da ta vrednost (5.000 eurov) velja za celotno kmetijsko gospodarstvo. Torej ta pogoj morata v takem primeru izpolniti oba skupaj (nosilec kmetijskega gospodarstva in nosilec dopolnilne dejavnosti). V vrednost odkupa proizvodov se v primeru kmetije šteje tako odkup proizvodov iz kmetijske dejavnosti kot tudi odkup proizvodov iz dopolnilne dejavnosti.
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 21. 12. 2018)”