Merila

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Merila

Odgovor Napisal/-a andrejm »

1. Kako se projektno partnerstvo v vlogi na javni razpis (natančneje v Prilogi 15) opredeli do merila Ohranitev kmetijske proizvodnje na območjih Natura 2000 in širših zavarovanih območjih iz predpisa, ki ureja ohranjanje narave, glede na to da ne razpolaga s podatkom o deležu površin kmetijskih zemljišč, ki se nahajajo na območju Natura 2000, narodnega, regijskega ali krajinskega parka in jih imajo v uporabi člani partnerstva, glede na površino kmetijskih zemljišč, ki jih imajo v uporabi vsi člani partnerstva?

Na AKTRP smo poslali prošnjo po pridobitvi teh podatkov. Glede na to, da merilo postane obveznost mora imeti partnerstvo pravico samo odločiti ali ga bo uveljevljalo. Kaj torej storiti v primeru, da teh podatkov ne pridobimo pravočasno, do oddaje vloge na javni razpis?

2. Merilo "Prispevek k blaženju podnebnih sprememb" ima dve točkovani kategoriji:
- Naslovi kmetijskih gospodarstev, ki so člani partnerstva, so od naslova vodilnega partnerja oddaljeni do vključno 30 km zračne razdalje (5 točk),
- Naslovi kmetijskih gospodarstev, ki so člani partnerstva, so od naslova vodilnega partnerja oddaljeni več kot 30 km do vključno 50 km zračne razdalje (2 točki).

Ali to pomeni, da partnerstvo, v katerem so naslovi vseh kmetijskih gospodarstev, ki so člani partnerstva, od naslova vodilnega partnerja oddaljeni manj kot 50 km zračne razdalje, vendar je eno kmetijsko gospodarstvo oddaljeno 30 km ali manj, ne dobi dveh točk iz naslova tega merila? To je z vidika namena merila popolnoma nesmiselno.
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Merila

Odgovor Napisal/-a mmele »

1. Prošnjo po pridobitvi podatkov ste pravilno naslovili na AKTRP, razlog, da še niste pridobili podatkov pa je v tem, ker je bilo nekaj težav s sloji, na podlagi katerih podatke izpišemo. V kratkem boste prejeli odgovor na vašo prošnjo.
V primerih, ko partnerstvo želi uveljavljati to merilo pa ni prepričano ali izpolnjuje pogoj (ker še ni prejelo podatkov), predlagam, da se v vlogi pri merilih za ocenjevanje vlog (priloga 15) označi, da želi uveljavljati to merilo. Namreč v postopku obravnave bo preverjeno ali so pogoji merila izpolnjeni ali ne.

2. V kolikor so v partnerstvu naslovi kmetijskih gospodarstev, ki so člani partnerstva, od naslova vodilnega partnerja oddaljeni manj kot 50 km zračne razdalje (tudi če je eno kmetijsko gospodarstvo oddaljeno 30 km ali manj), prejme vloga na javni razpis ob uveljavljanju merila "Prispevek k blaženju podnebnih sprememb" 2 točki.
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 21. 12. 2018)”