Zaposlitev M16.4 (2. javni razpis)

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Zaposlitev M16.4 (2. javni razpis)

Odgovor Napisal/-a andrejm »

V drugem odstavku 24. člena Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 je določeno:
5. dodana vrednost projekta:
- nova zaposlitev za namen izvedbe projekta: kot nova zaposlitev se šteje zaposlitev osebe pri vodilnemu partnerju za najmanj polovični delovni čas v skupnem trajanju najmanj polovice časa trajanja projekta;

Odločbo o pravici do sredstev iz naslova podukrepa VZPOSTAVITEV IN RAZVOJ KRATKIH DOBAVNIH VERIG IN LOKALNIH TRGOV smo prejeli 10.10.2019. Zanima nas ali se kot nova zaposlitev osebe pri vodilnem partnerju upošteva zaposlitev, ki je bila pri vodilnem partnerju sklenjena 1.10.2019. Zaposleni bo delal na projektu najmanj polovični čas in najmanj polovico trajanja projekta.

Hvala za odgovor.
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Zaposlitev M16.4 (2. javni razpis)

Odgovor Napisal/-a mmele »

Samo dejstvo, da je bila pogodba sklenjena pred izdajo odločbe o dodelitvi pravice do sredstev, še ne pomeni, da ni ustrezna. Izključno na podlagi podatka o datumu sklenitve pogodbe ne moremo odločiti o ustreznosti le-te. Agencija bo odločitev sprejela po preučitvi vseh dokumentov tekom obravnave zahtevka. Je pa še posebej v takem primeru, ko je pogodba sklenjena pred začetkom izvajanja projekta, pomembno, da je iz pogodbe in morebitnih dodatnih dokumentov (npr. prijave potrebe po delavcu na ZRSZ), jasno razvidno, da gre za novo zaposlitev in da gre za zaposlitev za namen izvedbe projekta.
Seveda pa v nobenem primeru stroški dela te osebe, ki so nastali pred izdajo odločbe, ne morejo biti upravičen strošek projekta. Prav tako je potrebno paziti, da bo oseba še po izdaji odločbe (v času izvajanja projekta) zaposlena za najmanj polovični delovni čas v skupnem trajanju najmanj polovice časa trajanja projekta.
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 21. 12. 2018)”