registracija dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
cccom222
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Avg 2013, 08:14

registracija dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Odgovor Napisal/-a cccom222 »

Če želimo da kmetija 12 mesecev pred zaključkom projekta ustvari prihodke iz dopolnilne dejavnosti npr. SDD 85.590, ali velja tukaj kakšna omejitev glede registracije dejavnosti. Konkretno: ali mora imeti kmetija pred zaključkom razpisa registrirano to dejavnost, ali jo lahko registrira v času trajanja projekta.
V našem primeru bosta sodelovali dve kmetiji: ena že ima registrirano to dejavnost, ena pa še ne, in bi le - ta registrirala dejavnost v času projekta. Ali torej lahko obe kmetiji ustvarjata prihodek iz dejavnosti npr. 85.590?
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: registracija dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

V kolikor sprašujete glede merila Spodbujanje diverzifikacije dejavnosti na kmetiji, so pri tem merilu navedene SKD dejavnosti za dopolnilne dejavnosti, iz katerih mora eden ali več članov kmetije, ki je član partnerstva, v zadnjih 12 mesecih pred zaključkom projekta ustvariti prihodke (glede na načrtovano višino teh prihodkov je vloga ocenjena s točkami 5, 10 ali 15). Eden ali več članov kmetije (v okviru ene kmetije kot člana partnerstva) mora imeti pred zaključkom projekta registrirano najmanj eno izmed v javnem razpisu pri tem merilu navedenih dopolnilnih dejavnosti in s kopijami računov dokazati, da so bili ustvarjeni prihodki v višini kot je napovedal ob vložitvi vloge na javni razpis. Ustrezna dopolnilna dejavnost mora biti registrirana preden prične z izvajanjem dopolnilne dejavnosti. Za izpolnjevanje merila se upošteva prihodek iz ustrezne dopolnilne dejavnosti, ki se ustvari v okviru ene kmetije. Četudi prihodek ustvarita dve kmetiji, ki sta člana partnerstva, se v izpolnjevanje pogoja štejejo prihodki, ustvarjeni iz dopolnilne dejavnosti, v okviru le ene kmetije. Glede na vaš v vprašanju opisani primer lahko prihodek iz dopolnilne dejavnosti kot dokazovanje izpolnjevanja merila za izbor Spodbujanje diverzifikacije dejavnosti na kmetiji ustvari bodisi prva kmetija (ki že ima registrirano ustrezno dopolnilno dejavnost) ALI kmetija, ki bo to dejavnost registrirala v času trajanja projekta.
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 21. 12. 2018)”