evalvacija - obseg in vsebina

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
cccom222
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Avg 2013, 08:14

evalvacija - obseg in vsebina

Odgovor Napisal/-a cccom222 »

V razpisni dokumentaciji je zelo skopo naveden obseg evalvacije. In sicer je navedeno samo:
Zunanji izvajalec, ki izpolnjuje pogoje iz tretje alineje 5. točke drugega odstavka 46. člena Uredbe, bo v zadnjih 12 mesecih pred zaključkom projekta izvedel evalvacijo projekta, ki vsebuje najmanj preveritev doseganja ciljev projekta, oceno primernosti, uspešnosti, učinkovitosti in trajnosti projekta in predlog prenosa evalvacijskih ugotovitev v zakonodaj.

Ker mi že sedaj iščemo ponudnike, oz. ponudbe evalvatorjev se srečujemo z vprašanjem: kaj je in kaj ni ustrezna evalvacija, evalvatorji nam z težavo postavljajo cenovni okvir evalvacije, ker je premalo informacij glede vsebine evalavcije.
Kaj pomeni preveritev doseganja cijev projekta: ali je potrebna evalvacija stanja na začetku in na koncu projekta?
Kaj pomeni preveritev trajnosti projekta: ali je potrebno tudi po določenem obdobju po zaključku projekta evalvirati rezulate projekta ?

Ali lahko zavrnete evalvacijo, ki je po vašem mnenju preveč "skromna", ali tukaj puščate prosto pot vsakemu posamezniku, in je le ključnega pomena da vsebuje postavke ki ste jih navedli v razpisni dokumentaciji?

Dejansko iz izkušenj povem da si to lahko vsak tolmači po svoje. In zato so ponudbe ki smo jih prejeli od evalvatorjev ZELO različne si med seboj (glede časovnega in cenovnega okvirja namenjenega evalvaciji).
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: evalvacija - obseg in vsebina

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

Kot je navedeno v javnem razpisu mora evalvacija vsebovati najmanj preveritev doseganja ciljev projekta, oceno primernosti, uspešnosti, učinkovitosti in trajnosti projekta in predlog prenosa evalvacijskih ugotovitev v zakonodajo. Dodatne zahteve niso predpisane. Evalvacija mora vsebovati najmanj navedene sestavine. Preveritev doseganja ciljev se preverja ob zaključku projekta, pri čemer pa mora biti evalvacija opravljena preden se vloži zadnji zahtevek za izplačilo sredstev. Po zaključku projekta ni potrebno evalvirati rezultatov projekta.
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 21. 12. 2018)”