Vključenost medgeneracijskega sodelovanja

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Vključenost medgeneracijskega sodelovanja

Odgovor Napisal/-a andrejm »

Prosimo za navodilo, kaj je potrebno označiti v Prilogi 12 javnemu razpisu, če želimo uveljavljati točke iz naslova merila Vključenost medgeneracijskega sodelovanja. Ali je potrebno označiti vsaj dve starostni skupini? Besedilo v prilogi je nejasno. V javnem razpisu je merilo opredeljeno kot DA/NE, ob čemer so na voljo tri starostne skupine, kar je smiselno, medtem ko Priloga 12 uporablja drugačen pristop.

Besedilo iz Priloge 12:
Upravičene aktivnosti projekta so namenjene medgeneracijskemu sodelovanju, pri čemer se za medgeneracijsko sodelovanje šteje vključenost najmanj dveh od naslednjih starostnih skupin prebivalstva (generacij) (uveljavlja se lahko eno izmed naštetih meril za izbor):
- oseb mlajših od 15 let DA
- oseb v starosti od vključno 15 do vključno 65 let DA
- oseb starejših od 65 let DA


Če označimo dve izmed starostnih skupin, ali je možno tekom projekta eno od skupin zamenjati z drugo (ki je nismo označili)? Če označimo vse tri starostne skupine, ali to postane obveznost, ki jo izpolnimo le z medgeneracijskim sodelovanjem vseh treh starostnih skupin ali to obveznost izpolnemo tudi že z medgeneracijskim sodelovanjem dveh starostnih skupin?
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Vključenost medgeneracijskega sodelovanja

Odgovor Napisal/-a mmele »

Za pridobitev točk pri merilu Vključenost medgeneracijskega sodelovanja je potrebno, da so upravičene aktivnosti projekta  namenjene medgeneracijskemu sodelovanju, pri čemer se za medgeneracijsko sodelovanje šteje vključenost najmanj dveh od v javnem razpisu navedenih  starostnih skupin prebivalstva (generacij). V Prilogi 12 je potrebno jasno označiti, katerima dvema starostnima skupinama bodo namenjene upravičene aktivnosti projekta. V kolikor bi označili npr. prvo in drugo alinejo (kar bi pomenilo, da bodo upravičene aktivnosti projekta namenjene osebam mlajšim od 15 let in osebam v starosti od vključno 15 do vključno 65 let), tega izbora tekom izvajanja projekta ne morete spreminjati, saj bodo cilji, rezultati, aktivnosti, učinki, stroški ipd. v projektu načrtovani ob upoštevanju vključenosti ravno teh dveh starostnih skupin. Pri izvajanju projekta mora biti vključenost različnih medgeneracijskih skupin razvidna iz poročila o izvajanju projekta. Upravičene aktivnosti projekta morajo biti namenjene najmanj dvema od treh starostnih skupin prebivalstva (ne glede na to, ali ste ob prijavi vloge navedli, da boste pokrili vse tri starostne skupine).
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 21. 12. 2018)”