Na kmetiji izvajam izobraževanja kot s.p.

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
AndrejaSi
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 12:23

Na kmetiji izvajam izobraževanja kot s.p.

Odgovor Napisal/-a AndrejaSi »

Pozdravljeni!

Kot partner je lahko nosilec kmetije oz. nosilec dopolnilne dejavnosti, ki bo skupaj z ostalimi partnerji izvedel izobraževanje na tematiko okolja.

V našem primeru je nosilec dopolnilne dejavnosti, kjer so registrirani mlinarstvo, proizvodnja oljnic, peka kruha... SKD 10.610, 10.410, 10.830, 10,840, 10,390, 10.320, 10.720, 10.710 moj mož.
Jaz kot njegova namestnica pri KMG imam registriran s.p. za izobraževanje in svetovanje.
Oba svoje dejavnosti izvajava v okviru kmetije.

Vprašanje: ali lahko izobraževanja, ki bi jih prijavili v razpis 16.9 prijavim preko svojega s.p. ? In če ne, kakšno rešitev predlagate? Je lahko s.p. zunanji izvajalec pri izvedbi izobraževanj (in pripravi programov usposabljanj) na kmetiji in potem predstavlja strošek zunanjih storitev? Je ta strošek lahko 20% stroška celotnega projekta? Bi lahko kmetija uveljavljala tudi strošek nakupa opreme itd. v tem primeru?

Prosim za čim prejšnji odgovor, ker je konzorcij partnerjev odvisen od tega vprašanja.

LP,

Alenka
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Na kmetiji izvajam izobraževanja kot s.p.

Odgovor Napisal/-a mmele »

Glede na določila Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje, samostojni podjetnik posameznik (s.p.) ne more biti član partnerstva pri projektu na podukrepu 16.9. Lahko pa član partnerstva določene aktivnosti izvaja s pomočjo zunanjih storitev, kjer za zunanjega izvajalca ni predpisana pravnoorganizacijska oblika. Moram pa opozoriti, da je pri stroških zunanjih storitev potrebno upoštevati 8. točko 3. odstavka 59. člena Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje, ki določa, da se sredstva izplačajo na podlagi zahtevka za izplačilo, kateremu se med drugim priloži tudi tržno primerljive pisne ponudbe najmanj treh ponudnikov. Torej ob uveljavljanju stroških zunanjih storitev, ki lahko znašajo največ 20 odstotkov upravičenih stroškov projekta, bo moral upravičenec do podpore le tega utemeljiti v poročilu o izvajanju projekta in med drugim priložiti tudi najmanj tri tržno primerljive ponudbe. Prizna se vrednost stroškov iz najnižje ponudbe, ne glede na to, katerega ponudnika/izvajalca izberete.

Kmetija lahko uveljavlja strošek nakupa nove opreme za čas uporabe te opreme v projektu v skladu z Uredbo in javnim razpisom, pri čemer mora v projektu tudi utemeljiti potrebo po nakupu take opreme. V kolikor bi se oprema v projektu uporabljala le krajši čas, jo je najverjetneje bolj racionalno najeti in uveljavljati stroške najema opreme kot stroške zunanjih storitev (stvar presoje članov partnerstva).
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 21. 12. 2018)”