DDV

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
AndrejaKB
Prispevkov: 0
Pridružen: 25 Feb 2019, 14:04

DDV

Odgovor Napisal/-a AndrejaKB »

Ali lahko uveljavimo DDV kot upravičen strošek (nakup materiala z DDV) in s tem nimamo pravice do odbitka DDV, če priložimo potrdilo davčnega organa, da DDV ni povračljiv strošek v skladu s predpisi, ki urejajo DDV
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: DDV

Odgovor Napisal/-a mmele »

V kolikor se član partnerstva, ki ni zavezanec za DDV, lahko po predpisih o DDV prostovoljno identificira za namene DDV, v skladu s 5. točko prvega odstavka 56. člena Uredbe ni upravičen do povračila stroška davka na dodano vrednost in ne izpolnjuje Priloge 7. Davek na dodano vrednost pa se lahko prizna kot upravičen strošek upravičencu do podpore, ki poda potrdilo FURS, da ni davčni zvezanec skladno s petim odstavkom 5. člena ZDDV-1, ki pravi:
"Državni organi in organizacije, organi lokalnih skupnosti ter druge osebe javnega prava se ne štejejo za davčne zavezance v zvezi z dejavnostmi ali transakcijami, ki jih opravljajo kot organi oblasti, tudi če pobirajo takse, prispevke in druge dajatve ter plačila v zvezi s temi dejavnostmi ali transakcijami. Pri opravljanju dejavnosti ali transakcij pa se štejejo za davčne zavezance v zvezi s temi dejavnostmi ali transakcijami, če bi njihova obravnava, kot da niso davčni zavezanci, povzročila znatno izkrivljanje konkurence."
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 28. 12. 2018)”