DDV

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
sabinarajselj
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Apr 2018, 10:03

DDV

Odgovor Napisal/-a sabinarajselj »

V projektu sodelujejo kmetijska gospodarstva, ki
a) so DDV zavezanec,
b) so pavšalisti,
c) niso DDV zavezanec in niso pavšalisti.

Ali lahko kmetijska gospodarstva, navedena pod točko b in c, uveljavljajo DDV kot upravičen strošek (izpolni Prilogo 7) in če da, pod kakšnimi pogoji (kakšno je ustrezno potrdilo ob oddaji zahtevka)?
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: DDV

Odgovor Napisal/-a mmele »

V kolikor se član partnerstva, ki ni zavezanec za DDV, lahko po predpisih o DDV prostovoljno identificira za namene DDV, v skladu s 5. točko prvega odstavka 56. člena Uredbe ni upravičen do povračila stroška davka na dodano vrednost in ne izpolnjuje Priloge 7. Davek na dodano vrednost pa se lahko prizna kot upravičen strošek upravičencu do podpore, ki poda potrdilo FURS, da ni davčni zavezanec skladno s petim odstavkom 5. člena ZDDV-1, ki pravi:
Državni organi in organizacije, organi lokalnih skupnosti ter druge osebe javnega prava se ne štejejo za davčne zavezance v zvezi z dejavnostmi ali transakcijami, ki jih opravljajo kot organi oblasti, tudi če pobirajo takse, prispevke in druge dajatve ter plačila v zvezi s temi dejavnostmi ali transakcijami. Pri opravljanju dejavnosti ali transakcij pa se štejejo za davčne zavezance v zvezi s temi dejavnostmi ali transakcijami, če bi njihova obravnava, kot da niso davčni zavezanci, povzročila znatno izkrivljanje konkurence.
Iz vaših informacij izhaja, da nihče od naštetih kmetijskih gospodarstev ne more uveljavljati DDV kot upravičen strošek in posledično ni potrebno izpolniti priloge 7.
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 28. 12. 2018)”