Stran 1 od 1

nastali stroški

OdgovorObjavljeno: 17 jun 2020, 13:19
Napisal/-a pstarc
Ali lahko imamo pri enem od partnerjev v prvem 12-mesečju pilotnega projekta višje stroške dela za izvajanje praktičnega preizkušanja, kot smo načrtovali, s tem da bi potem v naslednjem 12-mesečju pri istem partnerju imeli proporcionalno nižje stroške za praktično preizkušanje? S tem ne bi presegli skupnih odobrenih stroškov dela strokovno tehničnega sodelavca zaposlenega pri partnerju projekta (za izvajanje praktičnega preizkušanja) v obeh 12-mesečjih projekta.

Partner pilotnega projekta je KMG. Ali lahko imajo za delo na izvajanju aktivnosti projekta časovnico z upravičenimi stroški po 9,45 evrov/uro poleg nosilca KMG tudi drugi člani KMG? Predvsem bo delo več članov KMG potrebno v fazi razširjanja rezultatov projekta, ko bodo na kmetiji demonstracije in dan odprtih vrat.

Hvala za odgovore.

Re: nastali stroški

OdgovorObjavljeno: 22 jun 2020, 10:57
Napisal/-a mmele
Lahko imate v prvem 12-mesečju višje stroške pri članu partnerstva in potem v naslednjem obdobju toliko nižje, ampak v kolikor bo zaradi tega skupna zaprošena vrednost prvega zahtevka višja, od odobrene po odločbi, morate pred vložitvijo prvega zahtevka na ARSKTRP vložiti prošnjo za spremembo.

Glede drugega vprašanja je tako, da skladno s 4. odstavkom 10. člena uredbe v primeru člana partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo, organizirano kot kmetija, lahko upravičene aktivnosti izvajajo tudi člani kmetije in za namen izvedbe projekta osebe, zaposlene na kmetiji.