Pomoč mladim prevzemnikom kmetij

Moderatorji: mbogovicjdular

Odgovori
simdar
Prispevkov: 0
Pridružen: 04 Feb 2011, 10:47

Pomoč mladim prevzemnikom kmetij

Odgovor Napisal/-a simdar »

Lep pozdrav,

zanima me kako je z oddajo dokumetov za FADN za prevzemnike kmetij. V letu 2010 je fant prevzel kmetijo in dobil pomoč po ukrepu za mlade prevzemnike kmetij. Katere obrazce je potrebno oddajati in kam jih oddajamo? Ali obstaja za to vodenje program?
mbogovic
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Feb 2009, 14:47

Re: Pomoč mladim prevzemnikom kmetij

Odgovor Napisal/-a mbogovic »

Spoštovani,
glede uporabe nove računalniške aplikacije MKGP trenutno ne razpolaga z novimi informacijami. Spremljanje podatkov o gospodarjenju na kmetiji po metodologiji FADN je potrebno izvajati v skladu z določilom v konkretnem javnem razpisu, kjer je z vaše strani nastala omenjena obveznost.
Ko bo program pripravljen, bo posredovano obvestilo.
Znano je, da je izbira izvajalca zaradi pritožbe enega od prijavljiteljev razveljavljena. Pripravlja se nov javni razpis za izbiro izvajalca. Od vodstva MKGP glede tega vprašanja pričakujemo odgovor.

Določilo javnega razpisa:
2. Upravičenec mora najpozneje v 30 dneh od izdaje odločbe o pravici do sredstev začeti spremljati rezultate gospodarjenja na kmetijskem gospodarstvu za primarno kmetijsko pridelavo po metodologiji FADN (The Farm Accountancy Data Network; v nadaljnjem besedilu: FADN) in zagotoviti obdelavo teh podatkov. Obvezuje se tudi, da bo spremljal rezultate gospodarjenja na kmetiji po tej metodologiji in zagotovil obdelavo teh podatkov vsaj še 5 obračunskih let po zadnjem izplačilu sredstev iz naslova tega ukrepa. Če na kmetijskem gospodarstvu za primarno kmetijsko pridelavo že spremljajo gospodarjenje na podlagi vodenja knjigovodstva po drugih predpisih, spremljanje finančnih rezultatov gospodarjenja po metodologiji FADN ni potrebno.

Obrazci za spremljanje podatkov gospodarjenja na kmetiji po metodologiji FADN:
http://www.arsktrp.gov.si/si/e_poslovan ... 2011/fadn/
miro_MKGP
Odgovori

Vrni se na “FADN”