Vodenje podatkov: program - tabela

Moderatorji: mbogovicjdular

Odgovori
monaco
Prispevkov: 0
Pridružen: 23 Maj 2010, 10:48

Vodenje podatkov: program - tabela

Odgovor Napisal/-a monaco »

Pozdravljeni,

zanima me ali je že kaj novega glede programa za FADN knjigovodstvo ali ostajamo pri tem, da vodimo podatke v xls tabelah (za leto 2011 v "Vodenje_FADN_2011_EXCEL_NOVI_prazen.xls") in podatke do nadaljnjega hranimo na kmetiji?

Hvala in lep pozdrav
mbogovic
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Feb 2009, 14:47

Re: Vodenje podatkov: program - tabela

Odgovor Napisal/-a mbogovic »

Kot je že nekajkrat omenjeno, je stanje naslednje:

dostop do računalniške aplikacije KNJ-FADN za obdelavo podatkov o gospodarjenju na kmetiji po metodologiji FADN ne omogoča MKGP. Trenutno z njo obdelujejo podatke na Kmetijsko gozdarskih zavodih KGZS in nekatere druge pravne osebe, ki so pridobile dostop, prav tako kot nekaj (75) fizičnih oseb. Dostop podeljuje Krištof Gajšek, naslov je objavljen na FORUMU:
http://forum2.arsktrp.gov.si/viewtopic.php?f=44&t=521

fadn@cyberkiko.com


Take vrste obdelave podatkov o gospodarjenju na kmetiji po metodologiji FADN izvajajo proti plačilu samo na osmih Kmetijsko gozdarskih zavodih in nekateri samostojni podjetniki: Računovodske storitve Lapanja Anica s.p., LAPATA d.o.o.Ponikve - Mara Lapanja, PAN-TRA d.n.o. Ana Deželak, Bregant in Bregant d.n.o., Vinko Godicelj s.p., Podjetniško in poslovno svetovanje, Marjeta Špes s.p., Tanja Drnovo d.o.o..

Kmetije, ki so dolžne spremljati podatke o gospodarjenju po metodologiji FADN se morajo ravnati po določilih javnega razpisa objavljenega v Uradnem listu RS (odločbe, pogodbe ARSKTRP). Navodila za izpolnjevanje teh določil narekuje ta organ.

Primer za nekatere ukrepe:


112_1.JR z dne 26.10.2007

9. Upravičenec mora najkasneje v roku 30 dni od izdaje odločbe o dodelitvi sredstev pričeti s spremljanjem rezultatov gospodarjenja na kmetijskem gospodarstvu za primarno kmetijsko pridelavo po metodologiji FADN in zagotoviti obdelavo teh podatkov. Obvezuje se tudi, da bo spremljal rezultate gospodarjenja na kmetiji po tej metodologiji in ZAGOTOVITI OBDELAVO TEH PODATKOV vsaj še 5 obračunskih let po zadnjem izplačilu sredstev iz naslova tega ukrepa. Če se na kmetijskem gospodarstvu za primarno kmetijsko pridelavo že izvaja spremljanje gospodarjenja iz naslova knjigovodstva po dejanski dohodkih, spremljanje finančnih rezultatov gospodarjenja po metodologiji FADN ni potrebno.


121_9.JR z dne 4.12.2009

2. Upravičenec mora najkasneje v roku 30 dni od izdaje odločbe o pravici do sredstev pričeti s spremljanjem rezultatov gospodarjenja na kmetijskem gospodarstvu za primarno kmetijsko pridelavo po evropski metodologiji Farm Accountancy Data Network (v nadaljevanju: FADN) skladno z navodili, ki so objavljena na spletnih straneh MKGP in ZAGOTOVITI OBDELAVO TEH PODATKOV. Obvezuje se tudi, da bo spremljal rezultate gospodarjenja na kmetiji po tej metodologiji in zagotovil obdelavo teh podatkov vsaj še 5 obračunskih let po zadnjem izplačilu sredstev iz naslova tega ukrepa. Če se na kmetijskem gospodarstvu za primarno kmetijsko pridelavo že spremlja gospodarjenje na podlagi knjigovodstva po dejanskih odhodkih, spremljanje finančnih rezultatov gospodarjenja po metodologiji FADN ni potrebno.121_11.JR z dne 18.6.2010

(4) Vodenje knjigovodstva: Skladno s 14. točko 1. odstavka 23. člena Uredbe PRP, mora upravičenec najpozneje v 30 dneh od izdaje odločbe o pravici do sredstev začeti spremljati rezultate gospodarjenja na kmetijskem gospodarstvu za primarno kmetijsko pridelavo po metodologiji in ZAGOTOVITI OBDELAVO TEH PODATKOV. Rezultate gospodarjenja na kmetiji mora spremljati po tej metodologiji in zagotovil obdelavo teh podatkov vsaj še 5 obračunskih let po zadnjem izplačilu sredstev iz naslova tega ukrepa. Če se na kmetijskem gospodarstvu za primarno kmetijsko pridelavo že spremlja gospodarjenje na podlagi knjigovodstva po dejanskih odhodkih, spremljanje finančnih rezultatov gospodarjenja po metodologiji FADN ni potrebno.Uredba o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007- 2013 v letih 2010-2013 (Uradni list RS, št. 40/10 in 85/2010).
miro_MKGP
Odgovori

Vrni se na “FADN”