računalniški program FADN

Moderatorji: jdularmbogovic

Odgovori
JOŽE
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Mar 2009, 20:18

računalniški program FADN

Odgovor Napisal/-a JOŽE »

Pozdravljeni!
Glede na to da se spet vztrajno bliža čas za oddajo podatkov za leto 2011 me zanima ali MKO sploh še razmišlja o "obljubljeni" računalniški aplikaciji.

Citiram:Re: KAKO OBDELATI PODATKE 2010
Napisal/-a mbogovic » 21 okt 2010, 12:14
Strokovni delavci na MKGP nismo nikoli zagovarjali predloga, da bi morale kmetije plačevati storitev za obdelavo podatkov po metodologiji FADN. Zato je bilo v letu 2008 organizirano tudi izobraževanje za tiste kmetije, ki bi imele možnost – dostop do interneta, osnovna znanja za delo z računalnikom, da si letno poročilo izdelajo sami in tako prihranijo denar za storitev, ki v petih letih, kot je v javnih razpisih navedena obveznost, lahko znaša tudi 1.500 EUR....V letu 2010 je MKGP pristopil k izdelavi nove programske aplikacije. Obljube, da bo uporaba omogočena v drugi polovici letošnjega leta se realizirajo.
Predvidoma do konca leta bo pripravljena verzija za testiranje, konec marca bi bila na voljo zainteresirani javnosti pod določenimi pogoji
Aplikacija bo dostopna na spletu. V primeru, da sami ne boste znali uporabljati aplikacije, bo potrebno to storitev naročiti drugje.

Žal je ostalo le pri obljubah.

Citiram:Re: Oddaja podatkov za 2010
Napisal/-a mbogovic » 09 feb 2011, 11:36
Glede uporabe nove računalniške aplikacije MKGP trenutno ne razpolaga z novimi informacijami. Spremljanje podatkov o gospodarjenju na kmetiji po metodologiji FADN je potrebno izvajati v skladu z določilom v konkretnem javnem razpisu, kjer je z vaše strani nastala omenjena obveznost.
Ko bo program pripravljen, bo posredovano obvestilo vsem zainteresiranim.
Znano je, da je izbira izvajalca zaradi pritožbe enega od prijaviteljev razveljavljena. Pripravlja se nov javni razpis za izbiro izvajalca.

Spet lepe obljube,v tem času pa se je v javnih razpisih pač pojavila zahteva, da je upravičenec dolžan zagotoviti "vodenje in obdelavo" FADN podatkov.
Le zakaj so bile v letu 2008 podpisane pogodbe in opravljena izobraževanja. Je res premočan pritisk KGZS in ostalih izvajalcev omenjenih storitev,ki v tem vidijo lep zaslužek, ob dejstvu da je obveznikov za vodenje FADN-a po nekaterih podatkih 2000.
mbogovic
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Feb 2009, 14:47

Re: računalniški program FADN

Odgovor Napisal/-a mbogovic »

Spoštovani,
prosim, za vaš kontakt na e-naslov: miro.bogovic@gov.si, kjer se prosim, predstavite v imenu katere kmetije pišete. Pojasniti vam želimo, kakšno rešitev MKO pripravlja za kmetije, ki so:

- v letu 2008 prejele dostop do programske opreme KNJ-FADN in so opravile izobraževanje za delo s tem programom. Navedene kmetije so s svojimi podatki opremile Izjavo in jo tudi podpisale.>>>>>>>>>>>Le zakaj so bile v letu 2008 podpisane pogodbe in opravljena izobraževanja.>>>>>>>>>>>
Pogodb se ni podpisovalo.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Zadeva: Izjava o prevzemu računalniškega programa za knjigovodstvo na kmetijskem gospodarstvu KNJ-FADN


Kmetijsko gospodarstvo:___________________________________________________
(Nosilec KMG: priimek in ime, naslov)

je na osnovi razpisnih pogojev, pogodbenih obveznosti ali drugih določil, obvezano k spremljanju računovodskih podatkov na kmetijskem gospodarstvu po metodologiji FADN

• kot prejemnik javnih sredstev SAPARD;
• kot prejemnik javnih sredstev iz EPD »Naložbe v kmetijska gospodarstva«;
• kot prejemnik Pomoči mladim prevzemnikom kmetij 2005 - 2006;
• ukrep 121 PRP (Posodabljanje kmetijskih gospodarstev – splošno, vrtnarstvo, prestrukturiranje hmeljišč, prestrukturiranje pridelovalcev sladkorne pese);
• ukrep 123 Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom PRP;
• ukrep 112 Pomoč mladim prevzemnikom kmetij PRP.


Izjavljam

da sem dne:_________________ na izobraževanju v/na_____________________ brezplačno prevzel računalniški program za knjigovodstvo na kmetijskem gospodarstvu KNJ-FADN. Program bo namenjen spremljanju računovodskih podatkov na kmetijskem gospodarstvu po metodologiji FADN za lastne potrebe in ga ne bom posredoval drugim uporabnikom.

Sprejemam licenčne pogoje uporabe računalniškega programa za knjigovodstvo na kmetijskem gospodarstvu KNJ-FADN.Prevzemnik programa KNJ-FADN:______________________________ ________________
(če je tretja oseba, izven naslova KMG: priimek in ime, naslov) PODPIS
miro_MKGP
Odgovori

Vrni se na “FADN”