Normiranci -knjigovodstvo

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
inabergoj
Prispevkov: 0
Pridružen: 27 Dec 2016, 12:28

Normiranci -knjigovodstvo

Odgovor Napisal/-a inabergoj »

Prijavitelj bo izvedel zahtevno naložbo in je normiranec- dopolnilna dejavnost kmetiji in ne vodi FADN za osnovno kmetijsko dejavnost. Prijavil se bo kot nosilec dopolnilne dejavnosti.
Pri poslovnem načrtu bo uporabil podatke za dopolnilno dejavnost iz zadnjega davčnega obračuna, ker normiranci ne oddajajo bilanc.
Za osnovno kmetijsko dejavnost pa bo uporabil pokritje. V prijavnem obrazcu bomo pri rubriki knjigovodstvo označili opcijo 3: uveljavljam normirane odhodke, uporabljam pokritje

Bo tako v redu?
Hvala lepa za odgovor.
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: Normiranci -knjigovodstvo

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

Poslovni načrt za zahtevne naložbe mora temeljiti na dejanskih prihodkih in odhodkih iz zadnjega izkaza poslovnega izida oziroma iz zadnjih standardnih rezultatov FADN. Če se za zahtevno naložbo ne vodi knjigovodstva na osnovi dejanskih prihodkov in odhodkov, je potrebno je vodenje knjigovodstva na osnovi FADN. Pripravijo se izračuni na ravni kmetije. Upoštevajo se navodila pri tabeli 1 iz priloge št. 4 uredbe. V prijavnem obrazcu se pri »Knjigovodstvo« navedejo oblike vodenja knjigovodstva, ki so podlaga izračunom.
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”