Naložbe v prenočišča in gostinsko ponudbo

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Naložbe v prenočišča in gostinsko ponudbo

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Zaradi vse več strank in obiska turistov iz okoliških term bi radi razširili ponudbo. Imeli bi prenočišča (4 do 6 sob), po vzoru Avstrijcev pa ob vikendih še gostinsko ponudbo (degustacije in ponudba zgolj lokalnih izdelkov).

Kaj priporočate glede prijave na razpise? Je smiselno še počakati z investicijo, se pričakuje kaj sredstev na tem področju.
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Re: Naložbe v prenočišča in gostinsko ponudbo

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Na podukrepu 4.2 se podpirajo naložbe v trženje lastnih kmetijskih proizvodov, zato ni upravičena naložba v trženje nekmetijskih proizvodov, kot so na primer kakav, čokolada, testenine, kruh, peciva, sladice, juhe, sladoled, pivo, vermut itd. Degustacija pomeni razstavljati z namenom prodaje in ni gostinska dejavnost. Naložbe v ureditev prostorov in opreme, namenjeni gostinski dejavnosti, niso upravičen strošek tega javnega razpisa. Degustacijski prostor je prostor, v katerem se izvaja predstavitev oziroma pokušnja kmetijskih proizvodov iz lastne pridelave oziroma predelave, ki so predmet trženja. Prodaja kmetijskih proizvodov in degustacija kmetijskih proizvodov se ne smeta izvajati v istem prostoru in morata biti ločena od prostorov predelave. Ni upravičena Naložba v prodajo izdelkov z drugih kmetij oziroma lokalnih izdelkov ni upravičena.

Podpore naložbam v turizem na kmetiji, ki je gostinska dejavnost, se bodo izvajale v okviru podukrepa 6.4 - Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti. Podore bodo v obliki finančnih instrumentov kot sofinanciranje garancij za zavarovanje bančnih kreditov. Objava javnega razpisa je načrtovan v začetku prihodnjega leta.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “Razno”