Premestitev sredstev in dnevnice

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
tvukmanic
Prispevkov: 0
Pridružen: 13 Mar 2018, 08:12

Premestitev sredstev in dnevnice

Odgovor Napisal/-a tvukmanic »

Pozdravljeni,

prosim za informacijo glede
1.premestitve sredstev, in sicer so ocenjevalci iz vloge odvzeli pavšalna sredstva v 3. letu izvajanja pilotnega projekta, saj je bil narejen napačen preračun glede na stroške osebja. Pri tem me zanima ali je mogoče del sredstev za potne stroške v 3. letu premestiti v pavšalne stroške?
2. dnevnic: ali je čas, ki je potreben za pot iz točke A do B upravičena aktivnost na projektu? Če ne me zanima ali je dnevnica v tem primeru upravičen strošek - celotna pot z aktivnostmi traja 8 ur, aktivnost pa le 4 ure.

Hvala in lp,
Tjaša
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Premestitev sredstev in dnevnice

Odgovor Napisal/-a mmele »

1. V kolikor iz nekega razloga pri izdaji odločbe posredni stroški niso bili priznani (odvisno od konkretnega primera) potem jih tudi naknadno s premestitvijo sredstev ni mogoče uveljavljati, saj verjetno razlog za zavrnitev določenih stroškov še vedno obstaja (oporekanje tej odločitvi je možno le z vložitvijo pritožbe na odločbo o pravici do sredstev).

2. Če je zaradi izvedbe projekta potrebno, da je oseba, ki dela na projektu, prisotna na neki drugi lokaciji, je upravičen strošek dela na projektu tudi čas, ki je potreben za pot do tiste lokacije. Dnevnica pa spada med potne stroške in je upravičen strošek v višini dejansko izplačanih stroškov zaposlenemu, vendar največ do višine, ki jo določa uredba, ki ureja davčno obravnavo povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja.
V primeru službenega potovanja za potrebe izvedbe projekta si lahko oseba, ki je pri članu partnerstva zaposlena za namen izvedbe projekta, obračuna ure dela na projektu v časovnici v trajanju tega službenega potovanja ter uveljavlja potne stroške.
Odgovori

Vrni se na “Zahtevki za izplačilo sredstev”