PRENOS ZEMLJIŠČ_NUJNO

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
simonse
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Jan 2019, 09:23

PRENOS ZEMLJIŠČ_NUJNO

Odgovor Napisal/-a simonse »

Prenosnik je oče. Oče ima dva sina. Mladi prevzemnik je mlajši sin. Prenešene so vsa kmetijska zemljišča, objekti, kmetijska mehanizacija in stroji. Tudi vse kar je v solasti mame (zakonskega partnerja prenosnika).
Iz notarskega zapisa smo ugotovili, da je prenosnik_oče en del kmetijskega zemljišča, in sicer v obsegu 6 arov predal tudi drugemu starejšemu sinu. Bila je storjena nenamerna napaka.
VPRAŠANJE:
1. Verjetno v takem primeru vlagatelj ne izpolnjuje pogoja za ta JR ?
2. Ali lahko vlagatelj reši zadevo tako, da se k notarskemu zapisu priloži aneks, da se ta del kmetijskega zemljišča (6 arov) prenese na vlagatelja_mladega prevzemnika, oziroma nazaj na prenosnika (prenosnik si lahko zadrži površine v obsegu največ 0,5 ha zemljišč) ?
3. V primeru če sta zgornja odgovora NE, ali lahko ta vlagatelj kandidira na JR, ki bo v prihodnjem letu (zadevo si bo uredil tako kot mora, a da ne bo ARSKTRP to smatrala kot umetno ustvarjanje pogojev) ?

Hvala za odgovor
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: PRENOS ZEMLJIŠČ_NUJNO

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Če je iz prenosa izločenih samo 6 arov (600 m2), ki jih je z notarskim zapisom dobil drugi sin, v tem delu niso kršeni pogoji javnega razpisa. Ta namreč določa, da obveznost prenosa ne valja za površine v obsegu največ 0,5 ha zemljišč. Ni pomembno ali ta zemljišča obdrži prenosnik, ali jih podari komu drugemu.
Odgovori

Vrni se na “Vstopni pogoji za prijavo na javni razpis”