Uvrstitev investicije v RC

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
mmeglic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 11:56

Uvrstitev investicije v RC

Odgovor Napisal/-a mmeglic »

Ekološka kmetija namerava, zunaj ob hlevu, izgraditi dodatno gnojnično jamo za gnojevko pokrito z rešetkami. Gornja površina bo namenjena izpustu živali v ek reji in bo ograjena tudi z ograjo. Uredili bodo tudi prostor z dvema boksoma za oslabele živali. Pod rešetkami, pa bo seveda dodatni prostor za shranjevanje gnojevke. Postavlja se vprašanje kateri cilj se vpiše v poslovni načrt. Ali 8.1 ali 6.2. Od tega je tudi odvisno točkovanje in poraba sredstev

Pa še pod vprašanje glede vključevanje v sheme kakovosti. Ali mladi prevzemnik s spremembo nosilca kakovosti na kmetiji izpolnjuje ta RC 9.2? Do sedaj je bil nosilec oče, po novem pa bo sin? Odgovor je pomemben zaradi pridobivanja točk! Govorimo o Izbrani shemi kakovosti za goveje meso.
Matjaž Meglič
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: Uvrstitev investicije v RC

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Če je izgradnja jame za gnojevko potrebna za prilagoditev kmetije na standarde unije (če trenutno standardov unije ne izpolnjuje, ker ima premajhne kapacitete za gnojevko), mora obvezno izbrati RC 8.1 in ta RC izvesti v 24 mesecih od izdaje odločbe. Hkrati lahko izbere tudi RC 6.2 in v okviru tega cilja prijavi stroške za ureditev izpusta (npr postavitev ograje).
Če vlagatelj že izpolnjuje standarde unije (ima dovolj velike in ustrezne kapacitete za skladiščenje organskih gnojil), lahko celotno investicijo izvede v okviru RC 6.2.
Odgovori

Vrni se na “Poslovni načrt in izbira razvojnih ciljev”