OBVEZNOST UPRAVIČENCA

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
simonse
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Jan 2019, 09:23

OBVEZNOST UPRAVIČENCA

Odgovor Napisal/-a simonse »

Mladi prevzemnik ima zemljo, ki je njegova last na območju industrijske cone, od tega je v lanskem letu okrog 2 ha lastnih površin šlo v odkup (2017 leta je bila sprememba prostorskega plana). Kupila ni občina, ampak že obstoječe podjetje, ki predvideva širitev proizvodnje.
Ker v naslednjih dveh letih še ne predvidevajo gradnje ima mladi prevzemnik najemno pogodbo in zemljo še vedno obdeluje (ni pa več lastnik tega zemljišča).
Mladi prevzemnik je v času trajanja razpisa dokupil 3,5 ha zemlje (več kot je moral prodati). Najverjetneje v tem primeru ni v prekršku ?
Odločba mladi prevzemnik je leto 2017.

Hvala za odgovor
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: OBVEZNOST UPRAVIČENCA

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Upravičenec od oddaje vloge na javni razpis do vložitve zahtevka za izplačilo drugega obroka ne sme zmanjšati obsega zemljišč kmetijskega gospodarstva, s katerim je vstopil v podukrep M06.1 in jih je imel v lasti ob oddaji vloge na javni razpis, razen ob morebitni razlastitvi ali omejitvi lastninske pravice v javno korist, če razlastitveni ali služnostni upravičenec na nepremičnini postane Republika Slovenija, občina ali izvajalec javne službe.
Če upravičenec prodana zemljišča nadomesti v enakem obsegu z drugimi zemljišči (nakup), ne krši zgoraj navedenega pogoja JR.
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”