Napisal/-a sajko » 16 mar 2011, 21:21
Živim na kmetiji, do katere vodi cca 700 m gozdne ceste-ta sicer vodi še dalje. Ko sem kmetijo kupil(10 let nazaj), je bila cesta v precej slabem stanju-komaj prevozna z avtom. Za gradbeno dovoljenje so zahtevali samo soglasje lastnikov (dva) parcel preko katerih vodi cesta do mene. V tem času sem cesto precej popravil, vendar so jo nekajkrat uničili, tako da z avtom nisem model do doma-z gozdarskimi kamioni so v spomladanski odjugi odvažali les lastniki parcel še naprej od mene.Jasno, da sem bil primoran zopet popravljati. Ko sem šel na občino vprašat, kako je z vzdrževanjem ceste, so mi odgovorili, da občina denarja nima in da jih ta cesta ne briga nič- cesta ni vrisana v katastru. Ker je cesta sedaj normalno prevozna, je postala bližnjica tudi za tiste, ki imajo kje v bližini travnik, njivo, pa še za koga. Sedaj zgleda, da moram cesto vzdrževati sam, vozijo se pa vsi, ne samo lastniki bližnjih parcel- kar me niti ne bi motilo, moti me pa, če gre nekdo v največji odjugi s polnim kamionom in naredi kolesnice, da ne morem več z avtom domov. Kaj storiti? Ob taki uporabi je vzdrževanje ceste preveliko breme-občina pa noče nič slišati. Ceste zapreti ne smem, torej?