Načrt trženja in analiza izvedljivosti

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
Boštjan
Prispevkov: 0
Pridružen: 02 Dec 2019, 14:46

Načrt trženja in analiza izvedljivosti

Odgovor Napisal/-a Boštjan »

Soštovani prosim za odgovor na spodnja vprašanja
1. V JR piše, da "član partnerstva, ki je upravičenec do podpore do zadnjega zahtevka predloži načrt trženja in vstopa na trg". Ali lahko na ravni projekta pripravimo en načrt trženja, ki se nanaša na izdelke /produkte razvite v partnerstvu vseh partnerjev? Dejstvo je, da nekateri partnerji ne bodo sodelovali v trženju proizvodov, ko / če bodo ti na trgu, pri določenih izdelkih pa bo sodelovali več partnerjev skupaj.
2. V JR piše, da se analiza izvedljivosti pripravi na ravni kmetijskega gospodarstva. V našem primeru pa več KG in drugih partnerjev skupaj preizkuša način sodelovanja v verigi, katere izvedljivost je smiselno preveriti s študijo. V tam primeru smo namreč predvideli eno celovito študijo v kateri je povezanih več KG ter tudi drugih subjektov? Je to sprejemljivo?
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Načrt trženja in analiza izvedljivosti

Odgovor Napisal/-a mmele »

1. Če boste izbrali merilo Trajnost rezultatov, se ob vložitvi zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev priloži načrt trženja, ki vsebuje obvezne sestavine kot jih določa javni razpis. Na ravni projekta se pripravi in priloži en načrt trženja.

2. Na ravni projekta je potrebno pripraviti analizo izvedljivosti prenosa novega oziroma izboljšanega proizvoda, prakse, procesa ali tehnologije v prakso na ravni kmetijskega gospodarstva. Analiza mora upoštevati vidik/raven kmetijskih gospodarstev (ne le v projekt vključenim kmetom) na način, kaj pomenijo v projektu domišljene rešitve za kmetijsko gospodarstvo (ne le konkretno za kmetijsko gospodarstvo (KMG), vključeno v projekt, temveč tudi za druge KMG, ki se srečujejo s podobnimi izzivi) oz. širše za kmetijsko panogo. V analizi izvedljivosti prenosa so lahko vključeni tudi drugi subjekti, če bodo rešitve vključevale tudi druge subjekte (npr. obrat za razrez lesa ipd.), vendar pa se mora prvenstveno nanašati na KMG in kako bi lahko KMG prenesel predlagane rešitve v prakso.
Odgovori

Vrni se na “3. javni razpis - gozdarstvo (datum objave: 8. 11. 2019)”