Izpolnjevanje meril za partnerje

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Izpolnjevanje meril za partnerje

Odgovor Napisal/-a andrejm »

Pozdravljeni.

1. Zanima nas ali pri projektu 16.2 - gozdarstvo partner, ki je vzgojno izobraževalna ustanova in ima hkrati tudi registriran KMG (in oddano zbirno vlogo 2019) omogoča partnerstvu točke iz naslova obeh meril:
- Heterogenost sestave partnerstva (vključenost različnih vrst subjektov):
a) najmanj tri kmetijska gospodarstva, ki niso člani partnerstva iz 2. ali 3. točke prvega odstavka 8. člena Uredbe, in od katerih:
– najmanj eden ni organiziran kot kmetija
c) najmanj enega člana, ki je pravna oseba, ki opravlja dejavnost izobraževanja na področju gozdarstva v skladu z zakonom, ki ureja organizacijo in financiranje vzgoje in izobraževanja, zakonom, ki ureja višje strokovno izobraževanje, oziroma zakonom, ki ureja visoko šolstvo;

Torej ali lahko se smatra takšen partner kot vzgojno izobraževalna ustanova in hkrati KMG ter se za to pridobi točke?

2. Enako nas zanima za merilo "Število članov partnerstva (vzgojno izobraževalna ustanova ni član partnerstva iz 2. ali 3. točke prvega odstavka 8. člena Uredbe):
- osem ali več članov, med katerimi je najmanj pet kmetijskih gospodarstev, ki niso člani partnerstva iz 2. ali 3. točke prvega odstavka 8. člena Uredbe

Torej ali je vzgojno izobraževalna ustanova in hkrati KMG eno izmed teh petih kmetijskih gospodarstev? V projektu torej nastopa v dvojni vlogi.

Hvala za odgovore.
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Izpolnjevanje meril za partnerje

Odgovor Napisal/-a mmele »

1. Če je govora o partnerstvu za namen izvedbe projekta EIP, potem drži, da bi se lahko tak član partnerstva lahko smatral pri merilu Heterogenost sestave partnerstva pri podtočki a) kot eden od najmanj treh kmetijskih gospodarstev (ki hkrati izpolnjuje pogoj, da ni organiziran kot kmetija) ter pri podtočki c) kot pravna oseba, ki opravlja dejavnost izobraževanja na področju gozdarstva (s Prilogo 9).

2. Glede na navedeno bi lahko vzgojno izobraževalna ustanova, ki ima hkrati tudi status kmetijskega gospodarstva (KMG) in izpolnjuje ostale pogoje, ki veljajo za KMG (iz uredbe in javnega razpisa), pri merilu Število članov partnerstva (za projekte EIP) lahko štela med pet kmetijskih gospodarstev, ki niso član partnerstva iz 2. ali 3. točke prvega odstavka 8. člena Uredbe.
Odgovori

Vrni se na “3. javni razpis - gozdarstvo (datum objave: 8. 11. 2019)”