Stroški dela

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Stroški dela

Odgovor Napisal/-a andrejm »

(6) V okviru upravičenih stroškov iz 1. točke prejšnjega odstavka se članu partnerstva, ki je upravičenec do podpore, prizna strošek dela v obliki standardne lestvice stroška na enoto v skladu s točko b) prvega odstavka 67. člena Uredbe 1303/2013/EU, in sicer za:
- vodjo projekta iz tretjega odstavka tega člena v višini 21 eurov na uro opravljenega dela na projektu,
- osebo, ki je za namen izvedbe projekta zaposlena pri članu partnerstva in ni vodja projekta (v nadaljnjem besedilu: strokovni in tehnični sodelavec), v višini 14 eurov na uro opravljenega dela na projektu,
- člana partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo, organizirano kot kmetija, v višini 9,45 eura na uro opravljenega dela na projektu,
- člana partnerstva, ki je samostojni podjetnik posameznik, v višini 9,45 eura na uro opravljenega dela na projektu in
- člana partnerstva, ki je fizična oseba, ki samostojno opravlja dejavnost, v višini 9,45 eura na uro opravljenega dela na projektu.

1. Vodilni partner porjekta EIP 16.2 gozdarstvo bo kmetijsko gospodarstvo, organizirano kot kmetija - nosilec fizična oseba. Pri vodilnem partnerju - kmetu bo zaposlen vodja projekta. Ali razumemo pravilno, da je za vodjo projekta, ki je zaposlen pri kmetu vodilnemu partnerju prizna strošek dela 21 eur na uro?

2. Ali se za ostale zaposlene pri vodilnemu partnerju - kmetu prizna strošek dela 14 eur na uro, kot to določa 2. alineja točke (6) 10. člena uredbe? Kot razumemo velja strošek dela 9,45 eura na uro iz 3. alineja točke (6) 10. člena uredbe le za člane kmetije in ne tudi za zaposlene na kmetiji. Ali si razlagamo pravilno?
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Stroški dela

Odgovor Napisal/-a mmele »

1. Tako je, vodji projekta, ki je zaposlen pri vodilnemu partnerju (kmetiji), se skladno s 6. odstavkom 10. člena uredbe prizna strošek dela v višini 21 eurov na uro opravljenega dela na projektu.

2. Res je, skladno z zgoraj navedenim členom uredbe se osebi, ki je za namen izvedbe projekta zaposlena pri članu partnerstva (tudi, če je to kmetija) in ni vodja projekta, priznajo stroški dela v višini 14 eurov na uro opravljenega dela na projektu.
Odgovori

Vrni se na “3. javni razpis - gozdarstvo (datum objave: 8. 11. 2019)”