SESTAVA PARTNERSTVA

Moderatorji: rtrojok, mmele

SESTAVA PARTNERSTVA

OdgovorNapisal/-a avolk » 04 feb 2020, 09:04

Spoštovani, lepo prosim za pojasnilo kaj pomeni kmetijsko gospodarstvo, ki ni organizirano kot kmetija? Je to vezano na oddajo subvencijske vloge (oddana ali ni oddana) ali na pravno-formalni status (s.p., d.o.o., skupn pašnik, planina)? Hvala lepa za odgovor.
avolk
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 29 sep 2015, 08:26

Re: SESTAVA PARTNERSTVA

OdgovorNapisal/-a mmele » 07 feb 2020, 13:49

Vezano je na organizacijsko obliko. V skladu z drugo točko 3. člena Zakona o kmetijstvu je kmetijsko gospodarstvo organizacijsko in poslovno zaokrožena gospodarska celota, ki obsega eno ali več proizvodnih enot, se ukvarja s kmetijsko ali kmetijsko in gozdarsko dejavnostjo, ima enotno vodstvo, naslov ali sedež, ime ali firmo in je organizirano v eni izmed naslednjih oblik:
a) pravna oseba,
b) samostojna podjetnica posameznica ali samostojni podjetnik posameznik,
c) fizična oseba, ki nima stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji in je vpisana v Centralni register prebivalstva (v nadaljnjem besedilu: CRP),
č) kmetija, ki ni pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, pri čemer se za kmetijo šteje tudi čebelarka ali čebelar, ki ni samostojni podjetnik posameznik,
d) agrarna skupnost,
e) pašna skupnost.

Torej kmetijsko gospodarstvo, ki NI organizirano kot kmetija, so kmetijska gospodarstva, ki so organizirana v oblikah pod točkami a), b), c), d) in e).
Kmetijsko gospodarstvo, organizirano kot kmetija pa sodi pod točko č).
mmele
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 mar 2019, 08:02


Vrni se na 3. javni razpis - gozdarstvo (datum objave: 8. 11. 2019)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron