GVŽ na G-MIDu znotraj KMG-MID

Moderatorji: rsajemtvavtar

Odgovori
marmel
Prispevkov: 0
Pridružen: 02 Apr 2020, 22:01

GVŽ na G-MIDu znotraj KMG-MID

Odgovor Napisal/-a marmel »

Na KMG-MID se bo vzpostavilo še gospodarstvo s svojo G-MID številko, saj je imetnik nekaterih živali drug član kmetije, ki ni nosilec kmetije.
https://www.gov.si/zbirke/storitve/vpis ... vali-eirz/

Tako bo ena od živali, ki je trenutno na KMG-MID vpisana v EIRŽ preko G-MIDa. Kolikor razumem pojasnila na zgoraj navedeni spletni strani MKGP, se subvencije vedno uveljavlja le za kmetijsko gospodarstvo (KMG-MID), ne glede na to, koliko gospodarstev (G-MID) ima kmetijsko gospodarstvo. Predvidevam, da to pomeni tudi to, da se vse rejne živali, ki so na tem gospodarstvu (G-MID), ki je del KMG-MID, štejejo v GVŽ, ki ga bo ARSKTRP preverjala ob koncu 3-letnega obdobja oziroma ko bo preverjala ali sem kot nosilec KMG-MIDa in vlagatelj na ukrepu 6.3 izpolnil cilj Povečanje GVŽ za 20 %? Prosim za potrditev oziroma pojasnilo, da ne bi morda prišlo do situacije, da ne bi izpolnil pogoja, ker teh živali ne bi upoštevali pri končnem GVŽ za moj KMG-MID.
mtvavtar
Prispevkov: 0
Pridružen: 04 Feb 2019, 09:39

Re: GVŽ na G-MIDu znotraj KMG-MID

Odgovor Napisal/-a mtvavtar »

Kmetijsko gospodarstvo ima lahko tudi več G-midov.
Za izpolnjevanje obveznosti obdobja treh let glede GVŽ in obtežbe se bo upoštevala povprečna letna obtežba vseh G-mid-ov.
Odgovori

Vrni se na “Podukrep M6.3 - Pomoč za zagon dejavnosti, nemenjene razvoju majhnih kmetij - 2. JAVNI RAZPIS (22. 11. 2019 - 13. 2. 2020)”