Nezgrajena bela lisa

Moderatorji: bgricar, moblak

Nezgrajena bela lisa

OdgovorNapisal/-a moblak » 17 jun 2020, 17:29

V vlogi se fiksno določi za katere hišne številke se bo delalo omrežje – kaj se zgodi, če na primer do neke hišne številke omrežja ponudnik ne uspe zgraditi omrežja – je to potem samo odbitek pri izplačilu upravičenih stroškov ali tudi kaj drugega?


Odgovor:
Navedba števila oziroma deleža belih lis, ki izhaja iz vloge, je pomembna, zaradi dveh razlogov. Prvi razlog se nanaša na preverjanje izpolnitev pogoja iz 6. člena ter 22. točke 8. člena uredbe, ki pravi: Iz vloge morata biti razvidna lokacija naložbe in predviden omogočeni dostop najmanj 80 odstotkom belih lis s seznama belih lis iz drugega odstavka 6. člena te uredbe. Drugi razlog pa je vezan na izpolnjevanje merila za ocenjevanje, na podlagi katerega bo vloga prejela točke. Vloga se oceni glede na delež belih lis, katerim bo omogočeni dostop do širokopasovnega omrežja. Zaradi teh dveh razlogov bo upravičenec moral v Zbirni kataster gospodarske javne infrastrukture vpisati število belih lis, kot jih je predvidel v vlogi. Ima pa upravičenec v fazi izvajanja projekta možnost zaprositi za spremembo obveznosti, ki lahko vključuje tudi zamenjavo belih lis znotraj seznama belih lis, objavljenega v okviru javnega razpisa.
moblak
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 feb 2020, 14:35

Vrni se na M07.3 - Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanjem dostopa do širokop. interneta in rešitev v zvezi z e-upravo (1. javni razpis)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost