Izgradnja belih lis

Moderatorji: bgricarmoblak

Odgovori
moblak
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Feb 2020, 14:35

Izgradnja belih lis

Odgovor Napisal/-a moblak »

Kako je v JR in Uredbi definirano oz. predvideno za primere, ko bela Iisa oz. gospodinjstvo, ki jo upravičenec vključi na seznam belih lis, iz različnih razlogov ne želi širokopasovnega priključka?
- Ali to pomeni, da je za takšno gospodinjstvo potrebno zgraditi priključek do 200m ali ne?
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Re: Izgradnja belih lis

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Uredba v 6. členu določa, da bodo podprte naložbe v gradnjo širokopasovnih omrežij, ki bodo najmanj 80 odstotkom belih lis v naseljih z manj kot 5.000 prebivalci v koroški, podravski in pomurski statistični regiji 24 ur na dan in vse dni v letu hkrati omogočala dostop do širokopasovnega omrežja naslednje generacije kot odprtega komunikacijskega omrežja s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in dostop do elektronskih komunikacijskih storitev po tem omrežju.

V četrtem odstavku 21. člena Uredbe je določeno, da je naložba zaključena, ko je v vlogi na javni razpis navedeno število predvidenih omogočenih dostopov belim lisam s seznama belih lis vpisano v Zbirni kataster gospodarske javne infrastrukture.

V kolikor na v vlogi na javni razpis ne bo izveden priključek, bo upravičenec lahko izvedel priključek na drugi beli lisi, ki je bila bela lisa v času vloge na javni razpis in je operater ni predvidel v svoji vlogi. Če priključek na predvideni beli lisi ne bo izgrajen (omogočen dostop) takšna bela lisa ne bo upravičena do sofinanciranja.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “M07.3 - Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanjem dostopa do širokop. interneta in rešitev v zvezi z e-upravo (1. javni razpis)”