Stroški dela lastnih zaposlenih

Moderatorji: moblakbgricar

Odgovori
moblak
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Feb 2020, 14:35

Stroški dela lastnih zaposlenih

Odgovor Napisal/-a moblak »

Glede na to, da ima naše podjetje zaposlene, ki se ukvarjajo s projektiranjem ter zaposlene, ki izvajajo gradbena in montažna dela hkrati pa smo pripravljeni investirati v gradnjo OŠO omrežij ne razumemo vaše zahteve, da ne moremo izvajati del potrebnih za izgradnjo z lastnimi zaposlenimi.
Zahteva, da stroški dela lastnih zaposlenih niso upravičen strošek je popolnoma neutemeljena in v nasprotju z racionalnim izvajanjem projekta. Pričakovati bi bilo, da bi država iskala ponudnike, ki imajo lastne zaposlene za izvedbo takega projekta in s tem, večjo možnost za dokončanje projekta kot pa »inženiring« podjetja, ki najemajo izvajalce iz vseh vetrov, hkrati pa iščejo luknje v zakonih, da posla ne speljejo do konca.
Prosimo naročnika naj ponovno razmisli in stroške lastnih zaposlenih uvrsti med upravičene stroške ali pa pojasni zakaj vztraja pri svoji izredno neobičajni zahtevi.
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Re: Stroški dela lastnih zaposlenih

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Uredba v 9. členu določa, da so do podpore upravičeni stroški v obliki stroškov nakupa materiala, nove opreme in storitev zunanjih izvajalcev. V enajsti točki 10. člena so med neupravičene stroške tako uvrščeni operativni stroški, ki nastanejo po izgradnji omrežja, kot so stroški vzdrževanja, stroški upravljanja, stroški delovanja, stroški električne energije, stroški goriva, splošni in upravni stroški (zavarovanje, varovanje itd.), stroški zamenjave aktivne opreme in tudi stroški dela. Sprememba uredbe sedaj ni predvidena, pa tudi javni razpis, ki je trenutno objavljen, se sklicuje na uredbo, ki je veljala v času objave javnega razpisa. Morebitna sprememba uredbe tako ne bi vplivala na pogoje tega javnega razpisa. Je pa bila odločitev, da stroški dela niso upravičen strošek, sprejeta na podlagi dosedanjih izvajanj različnih vrst investicijskih projektov v okviru Programa razvoja podeželja, ki jih izvajajo pravne osebe in kjer stroški dela niso nikjer upravičen strošek. Prav tako je bila odločitev glede tega sprejeta na podlagi dejstva, da je preverjanje upravičenosti stroškov dela pri tako velikih projektih skoraj nemogoče oziroma preveč zahtevno, da bi omogočalo tekoče obravnavo in izplačevanje sredstev na podlagi vloženih zahtevkov ter s tem tekoče izvajanje projektov. Preverjanje stroškov dela bi namreč zahtevalo preverjanje priloženih kopij pogodb o zaposlitvi, morebitnih aneksov k tem pogodbam, preverjanje plačnih list, REK obrazcev, dokazil o izplačilu plače na račun zaposlenega in njihovih časovnic. Izplačevanja pavšala za tovrstne stroške pa zaenkrat v Programu razvoja podeželja ni predvideno.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “M07.3 - Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanjem dostopa do širokop. interneta in rešitev v zvezi z e-upravo (1. javni razpis)”