PREVZEM KMETIJE-drugič

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
simonse
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Jan 2019, 09:23

PREVZEM KMETIJE-drugič

Odgovor Napisal/-a simonse »

Navajam še dodatno pojasnitev v zvezi z vprašanjem PREVZEM KMETIJE, Napisal/-a simonse » 12 feb 2020, 10:43, in sicer:
prenosnik bi bil dedek. Ta ima KMG-MID, kjer ima vpisan samo vinograd. Vso zemljo obdeluje njegov zet (ta oseba ima hčerko od dedka) in v bistvu je bodoči mladi prevzemnik nečak od dedkovega zeta. To zemljo bi zet prepisal nazaj na dedka in tako bi dedek, oziroma novi nosilec - bodoči mladi prevzemnik imel vstopni pogoj za podukrep 6.1. Dedek ima cca 3,0 ha zemlje v lasti, ima gospodarsko poslopje in nekaj kmet. mehanizacije. Vse bi bilo predmet prenosa. Vnuk bi nadaljeval s kmetovanjem na dedkovi kmetiji.

Verjetno zadeva ni sporna ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: PREVZEM KMETIJE-drugič

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Javni razpis pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete je namenjen upravičencem, ki prvič vzpostavljajo kmetijsko gospodarstvo, ki ga lastniško prejmejo z medgeneracijskim prenosom ali nakupom. Namen ukrepa je, da se mladi kmetje po prevzemu kmetijskega gospodarstva dolgoročno ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo na prevzeti kmetiji, tisti, ki se prijavijo na sklop A, pa si tudi ustvarijo dolgoročno delovno mesto na kmetiji.
Pri navedenem primeru iz skopih podatkov ne moremo zagotovo trditi ali bo namen ukrepa dosežen ali ne. Pri celotni situaciji je sporno predvsem to, da je dedkova kmetija premajhna za vključitev v podukrep 6.1 in bi mladi prevzemnik manjkajoče površine pridobil od strica, ki je do sedaj upravljal z dedkovimi zemljišči.
Mladi prevzemnik se lahko prijavi na javni razpis, ali so izpolnjeni vsi pogoji in ali niso le ti ustvarjeni umetno le z namenom pridobitve sredstev, pa bo agencija ugotavljala pri postopku obravnave vloge, ko bodo vsa dejstva povsem razjasnjena.
Odgovori

Vrni se na “Vstopni pogoji za prijavo na javni razpis”